‘Slechts 5 procent van NPO-aanbod is amusement’

Foto: MAXJan Slagter vindt de felle discussie over amusement bij de NPO overtrokken. Dat laat hij blijken via Twitter. Slagter vindt sowieso dat amusement bij een publieke omroep hoort, maar wijst er ook op dat het reuze meevalt met het aantal amusementsprogramma’s op NPO 1, 2 en 3. “Als we een brede publieke omroep willen blijven (…) dan hoort daar ook amusement bij. Aanbod amusementsprogramma’s is rond 5 procent van het totale aanbod. Valt dus wel mee.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) heeft in de nieuwe Mediawet verankerd dat amusement niet langer tot het primaire takenpakket van de NPO hoort, al blijven amusementsprogramma’s via een U-bochtconstructie toch gewoon mogelijk.

Het idee van Dekker om puur amusement te weren, vindt Slagter een slechte. “Er is geen land binnen de EU waar de Publieke Omroep geen amusement van de regering mag uitzenden.

Volgens Slagter is Dekker er op uit om de NPO te slopen. “Publiek weet programma’s publieke omroepen wel te waarderen. Bereik Nederlandse bevolking: 86 procent! Dekker heeft maling aan de mening van de kijker.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen