NRC, Trouw en Volkskrant kraken Eva Jinek af

Eva Jinek sluit vanavond het korte zomerseizoen van haar talkshow Jinek af. Ze zwaait af met een hoop negatieve recensies aan haar broek. Zowel het NRC, Trouw als Volkskrant pakken uit met zeer matige kritieken. Zo ergerde tv-recensent Hans Beerekamp van NRC zich vooral aan haar ‘vaste gimmick’. “Eva Jinek vraagt aan een willekeurige aanwezige of die een oplossing weet voor het vluchtelingenprobleem. Als die ontkennend antwoordt, zegt Eva: ik ook niet.”

De hele formule van Jinek is een herhaling van zetten, meent hij. “Die halfbakken imitatie van de succesnummers De Wereld Draait Door en RTL Late Night doet geen recht aan de unieke mogelijkheden van Eva Jinek.

Verder vond Beerekamp haar gastenlijst steeds voorspelbaarder worden: “Gewoon de bekende gezichten, met een sterke nadruk op televisiecollega’s.

Trouw-recensent Willem Pekelder ergert zich ook aan het hoge gehalte gasten dat een tv-programma te promoten heeft. “Een slap seizoen. Waarom verlaagt een publiek programma dat het gesprek van de dag wil bepalen zich tot een commercieel uithangbord? Jinek kan beter.

Het gaat nergens over, vindt hij. “Hilversum praat over Hilversum. En hoe? Gesprekjes in de trant van: ‘Waarom is er zo weinig freestyle op tv?’ Antwoord: ‘Weet ik niet.’

De Volkskrant noemt het gesprek van Eva Jinek met staatssecretaris Sander Dekker (Media) de mediaflop van de week. Volgens de krant deed Jinek alsof Dekker heeft voorgesteld de onderwerpkeuze van het NOS Journaal voortaan te laten bepalen door Den Haag.

Volgens de Volkskrant is er geen speld tussen het betoog van Dekker te krijgen, “maar zijn ‘minder minder’-roep kwam hem woensdag bij Jinek duur te staan. Fel werd Dekker door Jinek ondervraagd.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen