‘Champions League mogelijk toch bij SBS én Ziggo’

De nieuwe ‘gratis’ tv-zender Ziggo Sport kan mogelijk tóch de Champions League uitzenden, ondanks dat SBS 6 de uitzendrechten voor het open net in handen heeft. Dat is vandaag te lezen in het AD. Ziggo werkt samen met betaalkanaal Sport1 aan Ziggo Sport, dat nog dit jaar gratis te ontvangen moet zijn voor Ziggo-abonnees. Sport1 heeft de betaaltelevisie-rechten van de Champions League in handen en mag het toernooi dus in principe niet uitzenden op het open net. 

Maar, zo schrijft het AD: “Het Commissariaat van de Media wijst erop dat bij Ziggo Sport géén sprake is van een nieuw open net. Minstens 75 procent van Nederland moet daar gratis naar kunnen kijken.

En Ziggo heeft ‘slechts’ 4,2 miljoen abonnees, waarmee het iets meer dan 50 procent van de Nederlandse bevolking bereikt. “Ik neem aan dat het eerste wat SBS deed, is een belletje plegen naar zijn advocaten“, zegt tv-kenner Marianne Zwagerman.

Volgens Zwagerman is Ziggo Sport er veel aangelegen om ook de Champions League te kunnen uitzenden. “Ik verwacht een juridisch steekspel.

NTR-baas Paul Römer denkt echter dat SBS en de UEFA dit ‘ongetwijfeld juridisch hebben afgedicht’. “Misschien heeft Ziggo Sport straks wel de ruimte om een samenvatting te brengen of wedstrijden met een uur vertraging uit te zenden.

Sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake denkt dat Ziggo Sport nu de Premier League weg wil kapen bij FOX, maar is vooral benieuwd wat concurrent KPN gaat doen.

KPN is hoofdsponsor van het Nederlandse schaatsen. Misschien is hun tegenzet om die sport straks exclusief aan háár abonnees aan te bieden.

Update 15.00 uur – Het is volgens SBS absoluut niet mogelijk dat Ziggo Sport het Champions League-voetbal gaat uitzenden. SBS heeft het exclusieve free to air-pakket en Film1 heeft de rechten voor achter de decoder en kan deze dus onmogelijk uitzenden op een ‘gratis’ tv-zender. Het Commissariaat voor de Media staat hier volledig buiten.

Lees ook: ‘Jack van Gelder boegbeeld nieuwe zender Ziggo Sport’ en Jack van Gelder vindt Ziggo Sport geweldig

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen