Omroeptop KRO-NCRV wil geen salaris inleveren

Foto: KROZakelijk directeur Yvonne de Haan en mediadirecteur Taco Rijssemus van de omroep KRO-NCRV houden vast aan hun torenhoge salarissen van 166.775 euro, exclusief 26.769 euro beloning op termijn. Dat schrijft De Telegraaf. Het personeel van KRO-NCRV eiste in een brief dat de twee hun vorstelijke salarisverhoging inleveren. “De raad van toezicht van de omroep heeft de boze medewerkers echter laten weten niet voornemens te zijn de honorering aan te passen“, aldus de krant.

De omroepbobo’s voegden in 2013, toen ze nog bij de KRO werkten, 30.000 (De Haan) en 20.000 (Rijssemus) euro aan hun jaarlijkse paycheck toe, omdat ze een andere directeur moesten vervangen. Die verhoging zou tijdelijk zijn, maar hebben ze gewoon gehouden.

De uitleg is dat De Haan en Rijssemus nu niet meer voor KRO, maar voor KRO-NCRV werken en daar andere salarissen gelden. “Er was geen sprake van een salarisverhoging. Aan de orde is een nieuwe functie in een nieuw omroepbedrijf met een nieuw functieprofiel en het bijbehorend salaris per 1 januari 2014.

De KRO-NCRV vindt de salarisverhoging exorbitant en niet passen in de huidige tijd. “Volgens ons verhoudt deze verhoging zich slecht tot de waarden waar de KRO-NCRV voor staat.

Overigens verdiende KRO-NCRV’s directievoorzitter Coen Abbenhuis in 2014 nóg meer geld. Hij kreeg een totale bezoldiging van 230.474 euro.

Lees ook: Personeel KRO-NCRV vindt salaris omroeptop te hoog

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen