Personeel KRO-NCRV vindt salaris omroeptop te hoog

Foto: KROHet personeel van KRO-NCRV protesteert tegen het hoge salaris van zakelijk directeur Yvonne de Haan en mediadirecteur Taco Rijssemus. Dat blijkt uit een gezamenlijke brief van 143 medewerkers aan de directie en de OR. De Haan en Rijssemus ontvingen in 2013 een tijdelijke opslag van 30 en 20 duizend euro, omdat zij taken van de vertrekkend directievoorzitter hadden waargenomen. De Telegraaf onthulde vorige week echter dat de twee die opslag vorig jaar hebben gehouden.

Het personeel noemt dat bericht ‘een verrassing’. “Wij betreuren het dat onze omroep opnieuw op deze manier in het nieuws is, na de commotie rond de bonus vorig jaar.

Deze salarisverhoging wordt door hen ‘exorbitant hoog’ genoemd. “Het is een negatief signaal, zowel intern als extern. Volgens ons verhoudt deze verhoging zich slecht tot de waarden waar de KRO-NCRV voor staat: een publieke organisatie die maatschappelijke betrokkenheid, verantwoordelijkheid en respect hoog in het vaandel heeft staan?

Bovendien kunnen wij het niet voor ons zelf verantwoorden, in deze periode van drastische bezuinigingen die voor veel programma’s en medewerkers zulke ingrijpende gevolgen heeft.

Het personeel vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat de Raad van Toezicht en de directie van de KRO-NCRV deze beslissing hebben genomen. “Wij roepen u op om deze salarisverhoging ongedaan te maken.

Onder het protesterend personeel bevinden zich onder meer presentatoren Bert Kranenbarg en Wilfred Kemp.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen