Peter van der Vorst: ‘AD wil Joling brandmerken’

Peter van der Vorst vindt dat het AD vrijdag de plank missloeg door Gerard Joling te bekritiseren op zijn voorpagina. Dat heeft hij laten weten in RTL Boulevard. Het AD plaatste een foto van een jolige Joling met daarbij de tekst ‘Kan dit vanavond wel?’, refererend naar zijn Toppers-feest. “Daar kreeg ik een heel onsmakelijk gevoel bij. Bij de foto van Gerard staat ‘Kan dit vanavond wel?’ en erboven die je mevrouw Van der Laarse op de grond liggen“, zo liet Van der Vorst weten.

Er was discussie of Joling een paar dagen nadat hij Van der Laarse aanreed op het zebrapad wel kon gaan feesten in de Arena. “Als je dit laat zien, bedoel je eigenlijk dat het niet kan. Daarmee brandmerk je eigenlijk iemand als een slecht mens, omdat hij gewoon zijn werk doet.

Van der Vorst kan er goed mee leven dat Joling gewoon de Toppers-concerten doet. “De enige die er over kan en mag beslissen is Gerard zelf. Als hij zelf in staat is om de knop om te zetten en gewoon zijn werk te doen, dan moet hij dat ook gewoon kunnen doen.

Collega Daphne Deckers begrijpt de controverse. “Als er iemand is die zich altijd heeft ingezet voor de ouderen, is het Gerard Joling wel. Ik begrijp ook dat de Toppers heel erg over de top is, dat het haaks staat op wat er is gebeurd. Ik begrijp het dilemma.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen