John de Mol: ‘Koffer met tv-formats mee op vakantie’

Het nieuwe initiatief TalpaCreative.com van John de Mol is zo’n groot succes, dat er deze vakantie een koffer vol met televisieformats met de mediamagnaat meevliegt. “Er gaat een koffer met 3000 ideeën mee.” Dat vertelde John de Mol vrijdagavond in RTL Boulevard. De site TalpaCreative.com is een plek waarop iedereen een tv-idee kan voorleggen aan Talpa. Dat heeft men massaal gedaan. “De komende twee weken zal ik die aan de rand van het zwembad iedere dag twee uurtjes lezen.

TalpaCreative.com was een groter succes dan verwacht, vertelt John de Mol. “Onze systemen gingen plan. De bandbreedte was te klein. Servers gingen in rook op. Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld.”

Het winnende idee krijgt sowieso 50.000 dollar. “En op het moment dat het programma verkocht wordt, krijgt hij of zij nog steeds een stukje van die copyright meebetaald. In ultieme gevallen kunnen dat heel aardige bedragen worden.

Dat John de Mol nu iedereen mee laat zoeken naar de nieuwe tv-hit, wil niet zeggen dat zijn eigen koker leeg is. “Het is toch grappig dat ik me altijd moet verdedigen op momenten dat ik iets doe. Je zou ook kunnen zeggen: ‘Wat slim bedacht’.”

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen