John de Mol opent website voor tv-ideeën

John de Mol heeft een website geopend waar iedereen ideeën kan voorleggen voor een heel nieuwe realityshow. Op TalpaCreative.com, die maandag online ging, kan men zijn of haar concept voorleggen aan de Talpa Media Group. Wordt de vondst inderdaad een hit, dan zal de bedenker meedelen in de opbrengsten. “Als iemand ons de nieuwe Big Brother of Deal or no Deal bezorgt, kan dat voor diegene inderdaad in de miljoenen gaan lopen“, zegt John de Mol in het vakblad Variety.

John de Mol denkt dat ieder mens een briljant idee kan hebben. “Ik ben er van overtuigd dat er ergens iemand een geniaal idee heeft voor een realityshow. Deze nieuwe website biedt diegene de kans om in contact te komen met mensen die zijn idee tot uitvoer kunnen brengen. Wij willen graag alle risico’s nemen die daarmee gepaard gaan.

Het team van De Mol beoordeelt alle inzendingen op haalbaarheid en internationale potentie. “Iedereen kijkt televisie. Iedereen heeft een idee over televisie. Een portier of een serveerster kan een goed idee hebben“, zegt De Mol in USA Today. “We zijn op zoek naar de volgende grote hit.” De bedoeling is dat concepten die in productie worden genomen eerst worden getest op de Nederlandse televisie.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen