RTL Boulevard gaat door tijdens het EK Voetbal

Geplaatst op ma 28 apr 2008 om 9:38

Daphne Bunskoek en Albert Verlinde brengen ook in de maand juni het laatste shownieuws in RTL Boulevard. Tijdens het goed bekeken EK Voetbal gaat het televisieprogramma gewoon door. Dat blijkt uit de uitzendschema’s van RTL 4. Ook de nieuwsrubriek Editie NL gaat door. Soap Goede Tijden Slechte Tijden beleeft op vrijdag 20 juni de cliffhanger van het seizoen. Het vakantieprogramma Nederland Vertrekt is vanaf maandag 23 juni de hele zomer dagelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

De vooravond van RTL 4 blijft tijdens het EK Voetbal in juni in tact. Alleen Goede Tijden Slechte Tijden wordt aan het eind van de maand juni vervangen door het vakantieprogramma Nederland Vertrekt. Oorspronkelijk stond deze realityserie op het programma als vervanging voor Boulevard. Dit laatste programma gaat nu echter gewoon de hele maand door, net als concurrent Shownieuws.

In Nederland Vertrekt gaan RTL-sterren als Beau van Erven Dorens, Martijn Krabbé en Daphne Bunskoek op zoek naar Nederlandse vakantiegangers in ons eigen land of in het buitenland.

RTL 4 tijdens de zomer met dagelijkse vakantieserie, 15 april 2008
33 Reacties op “RTL Boulevard gaat door tijdens het EK Voetbal”


 1. ©hiel

  Dat is toch goed nieuws! Eigenlijk zouden ze de hele zomer door moeten gaan (in verkorte vorm, zonder presentatoren) maargoed… Dit is al genoeg goed nieuws! :)

 2. Keown

  Ik zie dat Baantjer terugkomt op de vrijdag, na de films. Was misschien beter geweest als het andersom was :o

 3. P@trick

  Ik vind ook, waarom kunnen ze niet gewoon doorgaan in de zomer, alsof er in de zomer geen nieuws te melden valt.
  Zo zijn alle kaarten voor SBS en dat is erg jammer.

 4. ikkuh

  ’t is wel balen voor sbs6 :P

 5. Anoniem

  Reactie op ikkuh: want?

 6. ikkuh

  Nou meestal scoorde sbs6 shownieuws hoger tijdens de zomerstop van boulevard

 7. wat!!

  Editie nl ging altijd al door in de zomer

 8. Thoos

  In de Pers staat vandaag dat dit de laatste week is van Boulevard van dit seizoen…

 9. MTN

  Wel leuk, een nieuw programma op 4 in de zomer, kan wel wat worden denk ik…

 10. Johan

  Editie NL gaat óók door staat er in het bericht. Het zou nieuws zijn als dit niet zo was. Editie NL heeft nl (in tegenstelling tot BLVD) nooit een zomerstop.
  Verder lekker nieuw dat BLVD langer doorgaat!

 11. Anoniem

  wie weet wat de kosten zijn om een docusoap van 20 aflveringen te maken? 10 á 20 miljoen? en hoe wordt dat uitbesteed?

 12. MTN

  @11; 10 á 20 miljoen, voel eens aan je vorhoofd! Zoveel heeft De Italiaanse Droom nog niet eens gekost…

 13. !#Michael#!

  Zitten er ook wk wedstrijden lijnrecht tegen over GTST???

 14. Anoniem

  Reactie op MTN:

  hoeveel dan ongveer en hoe is dat uitbesteed dan?

 15. evert

  nee, wedstrijden om 18.00 en 20.45 uur

 16. Erwin

  Gaat Boulevard de hele zomer door dan? Volgens mij alleen tot eind juni toch?

 17. Mart

  Reactie op Erwin:
  Klopt bopulevard is tot rind juni daarna is er een zomerstop

 18. Valpa

  slim, GTST valt precies tussen de wedstrijden in.. maar ik denk niet dat Boulevard die 3 weken in juni goed bekeken zal worden, te veel concurrentie van het voetbal

 19. !#Michael#!

  Weet iemand wat het gemmideld aantal kijkers voor een niet Oranje EK wedstrijd is? 2mln, 3mln????

 20. Simon

  Reactie op !#Michael#!: Ik heb even gekeken bij kijkonderzoek en dan bij het jaar 2004, het jaar van het laatste EK:
  – De finale Portugal – Griekenland trok 5.337.000 kijkers
  – Andere niet-Oranje wedstrijden trokken allemaal minder dan 5 miljoen kijkers en een aantal (onbelangrijke) wedstrijden trok idd minder dan 3 miljoen kijkers.

 21. Sebastiaan

  4 a 5, kwartfinale 6 a 7, halve finale 7 a 8, finale 10 a 12 mln.

 22. Photowatcher

  Trouwens, wat staat Daphne mooi op die foto!

 23. !#Michael#!

  Valt het niet aan te nemen dat door de zwaar afgenomen intersse van de kijkers voor het voetbal de laatste jaren, dat he EK ook minder kijkers gaat trekken?

  CL wedstrijden van Ajax haalde dat jaar ook nog 2.6mln kijkers … nu niet eens de 2mln meer … Eredivisie is ook kijkers verloren … alle grote competities kampen met afgenomen populairiteit … zou dit het jaar worden dat de Voetbal Erosie ook bij het EK naar binnen sijpelt???

 24. Patrick

  Vergeet niet dat GTST bijv. een heel andere doelgroep heeft, dus voetbal wil niet altijd wat zeggen. Tegenwoordig is er meer dan een tv aanwezig in een huis.

 25. Brainwave

  Reactie op !#Michael#!: Waar heb jij het over? Het is bij iedereen bekend dat Ajax de voorronde van de CL niet heeft overleefd. Ze hebben helemaal geen CL gespeeld. Over de crisis die dat heeft veroorzaakt is zelfs heel veel media aandacht geweest.

 26. Pat

  Daphne Bunskoek is op vakantie in juni dus die zal boulevard niet doen

 27. Sandra

  Heeft Boulevard dit jaar dan helemaal geen zomerstop? Ik neem aan van wél toch en @Pat hoe weet je dat, dat Daphne op vakantie is in Juni?

 28. Anoniem

  SANDRA REEMER KOMT TERUG BIJ RTL 4
  KLOPT DIT?

 29. !#Michael#!

  @ Brainwave

  Geen enkele CL wedstrijd is meer dik boven de miljoen geweest, en laat staan in de richting van de 2.5mln …

  Verder zijn zowel de Eredivisie als de Champions Leageau als de Jupiler Leageau (1e divisie) als de UEFA CUP en zelfs de kwalificatie wedstrijden van het Nederlands Elftal enkele honderdduizenden kijkers kwijt geraakt de afgelopen jaren.

  Op alle fronten heeft een aanzienelijke groep kijkers het voetbal de rug toe gekeerd, dat valt absoluut niet meer te ontkennen … Mag er dan ook niet aangenomen worden dat de prestigieuze toernooien als het EK en het WK de kans lopen een mindere interesse op te wekken dan we van deze toernooien gewend zijn?

  Het is maar een theorie, we zullen het moeten zien … maar alle andere voetbal evenementen en competities zijn de afgelopen seizoenen teug gelopen in het gehalte van belangstelling dat ze op wisten te wekken …

 30. !#Michael#!

  *dik boven de miljoen geweest

  moet natuurlijk –> dik boven de 2 miljoen geweest –> zijn!

 31. Brainwave

  Reactie op !#Michael#!: Het is een beetje appels met peren vergelijken. Een groepswedstrijd in de CL tegen niet tot de verbeelding sprekende teams zoals CSKA Moskou daar kijken uiteraard minder mensen naar dan een kwartfinale wedstrijd in de CL tegen Arsenal. Daarom ook mijn opmerking over Ajax. Een voorronde wedstrijd tegen Slavia Praag zijn ook minder mensen in geinteresseerd.

  Tuurlijk zijn de kijkcijfers per uitzending gedaald maar het is nu ook meer verspreid omdat er veel meer programma’s met of over voetbal op tv zijn. Het zou mij niet eens verbazen als het totaal aantal kijken over al die uitzending gelijk is gebleven of zelfs is gestegen.

  Een EK staat denk ik los van een trend in dalende kijkcijfers per uitzending. Die live wedstrijden zijn qua beleving niet te vergelijken met de reguliere competities en al helemaal niet met samenvattingen. Het is een veel groter media circus en het is een heel sociaal gebeuren waar zelfs mensen naar kijken die normaal nooit naar voetbal kijken. Mogelijk zullen de kijkcijfers in de breedte lager zijn maar de echte topwedstrijden zullen waarschijnlijk wel weer records breken.

 32. Anoniem

  Reactie op Anoniem: en jos brink ook!

 33. bert

  Jammer dat bij GTST alweer op 20.6.2008 de laatste aflevering/cliffhanger van het 18e seizoen is. Wordt GTST vanaf 23.6.2008 op herhaling uitgezonden, alle afleveringen van de zomerstop-periode ? Het liefst in de ochtend en s’avonds nogmaals of in het weekend – 7 dgn per week ? Wanneer begint het 19e seizoen van GTST ?

  GTST en RTL Boulevard hoeven van mij NIET met Zomerstop te gaan.
  Het zou ook wel gaaf zijn als rtl4 in de zomerperiode GTST ook alle afleveringen van 1 week in het weekend zou uitzenden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.