RTL 4 tijdens de zomer met dagelijkse vakantieserie (update)

Presentatoren van RTL gaan deze zomer voor de dagelijkse realityserie Nederland Vertrekt op zoek naar Nederlandse vakantiegangers in ons eigen land of in het buitenland. Gezichten als Beau van Erven Dorens, Martijn Krabbé en Daphne Bunskoek wisselen elkaar af. Nederland Vertrekt is vanaf 30 juni op het tijdstip van Boulevard te zien. Dat houdt in dat As The World Turns deze zomer niet naar de avond promoveert. Nu moet Nederland Vertrekt inspelen op het va- kantiegevoel van kijkers.

Nog een paar maanden en dan gaat Nederland weer massaal op weg naar de zon. Honderdduizenden caravans, vouwwagens, tenten en auto’s worden klaargemaakt voor een paar weken welverdiende vakantie. Die uittocht is al een fenomeen op zich. Voordat ze veilig en wel arriveren op de plek van de bestemming is er al heel wat gebeurd… en daar is het programma Nederland Vertrekt! voor.

Twee (of meerdere) bekende presentatoren duiken in deze uittocht op zoek naar Nederlandse vakantiegangers. De vaste presentator John Williams volgt de Nederlanders richting het Middellandse Zee gebied en dat doet hij in zijn eigen Nederland Vertrekt! camper. De andere presentator trekt zijn onderzoeksspoor langs de Nederlandse kust. “Dit zouden verschillende presentatoren kunnen zijn die steeds het stokje aan een ander overgeven. Denk bijvoorbeeld aan Daphne Bunskoek, Beau van Erven Dorens, Martijn Krabbé of Froukje de Both“, licht RTL toe.

John Williams is de vaste presentator van het programma. “John rijdt met zijn camper de Route du Soleil. Onderweg ontmoet hij Nederlanders. Bij benzine stations, wegrestaurant en overnachtingplaatsen. Hij schuift aan bij de barbecue of organiseert hem zelf voor de Nederlanders onderweg. Hij inspecteert auto’s: ‘Wat hebben jullie in godsnaam allemaal meegenomen’.

Nederland Vertrekt! bestaat uit verschillende items. Er is een langer item met Nederlanders die vertrekken. De presentator volgt hen tot hij ze uitzwaait tot het einde van de straat. Daarnaast is er een reportage over Nederlanders die op vakantie in het binnen- of buitenland aankomen. Drie families worden gevolgd bij het opzetten van de tent. De presentator blijft uiteindelijk tot het eerste biertje.

Ook worden er kortere items gedraaid met een Camjo. Hierin worden Nederlanders onderweg gevolgd, bijvoorbeeld op de boot naar Texel of op Schiphol. Verder is er een autocam geplaatst. “We plaatsen een camera in de auto van een gezin onderweg naar Zuid-Frankrijk. Er is geen navigatie aanwezig. De vrouw leest de kaart.”

In de latere uitzendingen is het item Nederland Komt Thuis te zien. “De mensen die in de eerste weken zijn ontmoet, kunnen weer worden opgepakt aan het eind van hun vakantie. Dus: twee weken geleden ontmoette John de familie de Haas uit Zwolle. Vandaag komen ze thuis. John rijdt de laatste tien kilometer met ze mee.

Nederland Vertrekt! is van maandag 30 juni tot en met vrijdag 22 augustus te zien op RTL 4. De 40 afleveringen worden op werkdagen van 18.30 tot 19.00 uur uitgezonden.

Update 14.46 uur. Het programma Nederland Vertrekt! betreft een mogelijk format dat vooralsnog slechts aan adverteerders is gepresenteerd, laat een woordvoerder van RTL weten. De beschrijving en de genoemde presentatoren zijn onder voorbehoud.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen