RTL: ‘Nieuwe 5 Uur Show is te duur’

Geplaatst op ma 28 apr 2008 om 9:34

Over de kritiek van Ruud de Langen van mediabureau Mindshare op het uitblijven van een nieuwe 5 Uur Show haalt RTL de schouders op. “Dat waren andere tij- den. Die programma’s stopten omdat ze een ouder publiek trokken“, zegt een zegsvrouw in het AD. “We sluiten ons zeker niet af voor samenwerking met adverteerders. Maar het mag niet te veel geld kosten. Het grootste deel van ons tv-budget gaat op aan de avond, omdat we daar nu eenmaal het beste onze doelgroep bereiken.

Ruud de Langen van Mindshare, dat reclamezendtijd inkoopt bij zenders, vindt de middagprogrammering op tv teleurstellend. “Er is tegenwoordig meer vraag naar reclamezendtijd dan de zenders in de avonduren kunnen leveren. Dus is de middag een welkome aanvulling“, zegt hij in het AD. “We hebben zowel bij RTL als SBS voorgesteld om samen nieuwe programma’s te ontwikkelen. Dan moet je denken aan gesponsorde dingen als Life & Cooking, Campinglife en Eigen Huis en Tuin, maar dan voor overdag. In elk geval iets beters dan 367ste aflevering van dr. Phil.

RTL 4 heeft de stekker van Myrna Goossens Aperitivo eruit getrokken. Volgens Ruud de Langen moet een opvolger gezocht worden. “Waar zijn de tijden gebleven van de 5 Uur Show en Koffietijd!? Die programma’s haalden enorme kijkdichtheden. Al moet je ze natuurlijk wel vertalen naar de tijd van nu.

SBS verkondigt eenzelfde geluid. “Een dagelijkse talkshow kost handen vol geld. Dat moet wel opgebracht worden. Als we een goed format en een goede commerciële partij vinden, staan we zeker open voor samenwerking met adverteerders voor onze programmering overdag.
9 Reacties op “RTL: ‘Nieuwe 5 Uur Show is te duur’”


 1. ©hiel

  Q: In elk geval iets beters dan 367ste aflevering van dr. Phil.

  Daar keken anders – oordat het door de belspellen van 15 minuten gesloopt werd – wel 400.000 – 500.000 kijkers naar! En dan heeft RTL de beste talkshow uit de US en dan stoppen ze ermee (Ellen) :?

 2. Jeffrey

  Reactie op ©hiel:
  Ik vind het ook nergens op slaan dat ze Ellen zo snel al weggehaald hebben!
  Ik hou niet van Oprag of Dr. Phill, maar om Ellen moest ik altijd lachen, en er waren leuke gasten!
  Prop dit dan op de tijd van De pfaffs en The A-team ofzo

 3. Rem

  idd The Ellen Degeneres Show
  Is een leuke talkshow ik snap ook niet waaroom rtl die talkshow niet tot nauwelijks meer uitzend!!

 4. wat!!

  Sorry , maar Ellen vond ik het slechtste wat er aan talkshows uit de VS komt.
  Oppervlakkig was de hoofdmoot en het werd gevuld met slechte grappen en tientallen keren aankondigingen van wat er komen gaat en als het er dan was , ook nog erg teleurstellend.
  De diepgang van een tandenborstel

 5. ©hiel

  @ Wat!: Oppervlkkig; inderdaad. Maar dat is ook het doel, genoeg alternatieven! De grappen; ik moest er erg om lachen, vind ‘r geweldig.

  In de zomer is nu binnen 2,5 ur 2 keer Dr. Phil te zien, zet Ellen op die plek! Maar na 3 maand zijn ze gestopt… Heb wel eens gemaild maar er nooit reactie op gehad waarom ze Ellen niet terug laten komen. Ik had nog de hoop dat het – net als vorig jaar – in de zomer terug zou komen maar helaas :?

  Maar: mail vooral RTL je weet maar nooit ;)

 6. Brainwave

  Het is een kwestie van smaak. Ellen Degeneres vind ik beter dan dat belerende en bijna enge van Dr. Phil of dat super commerciele en hysterische van Oprah. Het is voor sommige mensen misschien wat te luchtig.

  Reactie op wat!!: De tientallen aankondigingen van wat er komen gaat vond ik zo irritant bij Crime Time. Het was net alsof het gemoniteerd was voor commercial breaks. Als het programma anders gemonteerd wordt zou het veel leuker zijn.

 7. Chiel

  Ach, door de ondetiteling was die aankondinging toch bijna niet te lezen. En het is natuurlijk slim, doen ze bij Dr Phil ook (maar dat knipt rtl er altijd vanaf ;) ) Dr. phil is overigens ook érg commercieel; boeken, films, programma’s, producten zelf klinieken worden er iedere dag gepromoot.

 8. Hans

  Ik had van RTL ook niet anders verwacht, dit toontje zegt genoeg

 9. sven

  ja ellen was leuk idd :D zat laatst nog te denken.. waar is die in eens gebleven:s interview met madonna was súper toen !!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.