NPO: ‘Eerste seizoen Spangas groot succes voor Zapp’

Geplaatst op ma 28 apr 2008 om 19:33

De op 3 september 2007 gelanceerde dramaserie SpangaS van de NCRV op jeugdzender ‘Z@pp’ is direct in het eerste seizoen al een groot succes. Dat meldt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vandaag. “De kijkcijfers laten zien dat de opzet van SpangaS geslaagd is. In het eerste seizoen, dat liep tot 25 april, is de kijkersgroep steeds verder gegroeid. Was het kijktijdaandeel van de serie de eerste maanden nog zo’n 20% in de doelgroep 9-12 jaar, de afgelopen maand was dit 45%.

De zegsvrouw van NPO vult aan: “Bij meisjes 9-12 jaar is dit zelfs bijna 60%. Ook de herhalingen in het weekend worden zeer goed bekeken.

SpangaS heeft een crossmediale insteek. Zo is er een site met chatmogelijkheid, een nieuwsbrief en zijn er boeken, een magazine en een agenda te koop. Daarnaast worden er diverse acties rondom de serie en de tien hoofdrolspelers georganiseerd.

‘Z@pp’ is in haar totaal kijktijdaandeel ‘enorm gegroeid’, aldus de NPO. “Programma’s als Sudokidz, Het Klokhuis, Jeugdjournaal, Z@PPsport en Kunstquest doen het ook goed. Was het gemiddelde kijktijdaandeel over week 1 tot en met week 17 van 2007 in de doelgroep 9-12 jaar nog zo’n 10%, is dit een jaar later over exact dezelfde periode gegroeid tot bijna 15%.”

De komende maanden is het zeker niet stil rondom SpangaS. “In de zomer komen er diverse activiteiten en net als in andere vakanties zullen er ook in de meivakantie en de zomervakantie marathons van de serie worden uitgezonden. Het nieuwe seizoen zal maandag 1 september spectaculair van start gaan met een voor alle hoofdrolspelers zeer heftige gebeurtenis. Verder wordt de website in september vernieuwd en zijn er plannen om in de Kerstvakantie een speelfilm uit te brengen.”
13 Reacties op “NPO: ‘Eerste seizoen Spangas groot succes voor Zapp’”


 1. Maurits

  Zeer heftig.. wedden de school fikt af, want ze moesten opzoek naar een nieuwe film locatie ofzo

 2. Jannus

  Of Mick gaat dood :(

 3. Marcel

  Inderdaad een leuke serie, ook voor volwassenen die graag jong blijven! Snijdt ook goed de actuele maatschappelijke en moeilijke jongerenthema’s aan.

 4. Anoniem

  drama van ncrv is altijd goed
  helaas wordt er soms te weinig naargekeken

 5. L

  leuke serie dit eindelijk weer eens wat leuks voor jongeren

 6. michel

  topserie! ook voor jongeren en ouders! ncrv is hier altijd goed in geweest! ook in de jaren 80 met oa de zevensprong, kunst en vliegwerk en thomas en senior! aan de kids van deze tijd die dit lezen: koop de dvd’s !!!! ze zijn niet duur en heel spannend!!!!!

 7. Jeffientje

  Ik kijk liever Het Huis Anubis

 8. JB

  De serie geeft toch niet helemaal het beeld van hoe ik naar de middelbare school ben geweest. Het is allemaal veel te gezellig en ze zijn vaker bezig met leuke dingen dan met leren. Het beeld klopt dus niet helemaal.

 9. Nick

  Lekker zonder reclame.!! maar ook wel spannend allleen zo kort wrom niet gewoon 30 minuten zoals GTST of ONM ? en heel verwarrend dan weer nieuwe uitzendingen oud nieuw weekend oud vakantie loopt weer paar maanden achter echt vaag

 10. Hans

  Ik vind jouw tekst vaag, Nick, maar, ik kijk ook graag naar Spangas, al hoor ik niet meer tot de doelgroep.

 11. Erik

  Ja ik ben zelf 24 maar vind het stiekem ook best leuk!. heb geen enkele aflevering gemist.

 12. Roog

  Goedgemaakte jeugdserie. Top! En ook ik ben boven de dertig inmiddels. Ik geef wel de voorkeur aan de zaterdagochtenduitzendingen boven de losse delen die dagelijks worden uitgezonden.

 13. Lauraa$$

  Reactie op Jeffientje:

  da suckt een pak !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.