NPO: ‘Eerste seizoen Spangas groot succes voor Zapp’

De op 3 september 2007 gelanceerde dramaserie SpangaS van de NCRV op jeugdzender ‘Z@pp’ is direct in het eerste seizoen al een groot succes. Dat meldt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vandaag. “De kijkcijfers laten zien dat de opzet van SpangaS geslaagd is. In het eerste seizoen, dat liep tot 25 april, is de kijkersgroep steeds verder gegroeid. Was het kijktijdaandeel van de serie de eerste maanden nog zo’n 20% in de doelgroep 9-12 jaar, de afgelopen maand was dit 45%.

De zegsvrouw van NPO vult aan: “Bij meisjes 9-12 jaar is dit zelfs bijna 60%. Ook de herhalingen in het weekend worden zeer goed bekeken.

SpangaS heeft een crossmediale insteek. Zo is er een site met chatmogelijkheid, een nieuwsbrief en zijn er boeken, een magazine en een agenda te koop. Daarnaast worden er diverse acties rondom de serie en de tien hoofdrolspelers georganiseerd.

‘Z@pp’ is in haar totaal kijktijdaandeel ‘enorm gegroeid’, aldus de NPO. “Programma’s als Sudokidz, Het Klokhuis, Jeugdjournaal, Z@PPsport en Kunstquest doen het ook goed. Was het gemiddelde kijktijdaandeel over week 1 tot en met week 17 van 2007 in de doelgroep 9-12 jaar nog zo’n 10%, is dit een jaar later over exact dezelfde periode gegroeid tot bijna 15%.”

De komende maanden is het zeker niet stil rondom SpangaS. “In de zomer komen er diverse activiteiten en net als in andere vakanties zullen er ook in de meivakantie en de zomervakantie marathons van de serie worden uitgezonden. Het nieuwe seizoen zal maandag 1 september spectaculair van start gaan met een voor alle hoofdrolspelers zeer heftige gebeurtenis. Verder wordt de website in september vernieuwd en zijn er plannen om in de Kerstvakantie een speelfilm uit te brengen.”

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen