Nieuw contract Van Nieuwkerk; vijf dagen per week DWDD

Matthijs van Nieuwkerk heeft een nieuw driejarig contract getekend bij de VARA. In deze exclusieve verbintenis is vastge- legd dat Van Nieuwkerk met ingang van september 2008 vijf dagen per week De Wereld Draait Door zal presenteren. Dat meldt een zegsvrouw van de VARA. “In verband met de dagelijkse presentatie van DWDD zal Matthijs in het nieuwe sei- zoen het programma Holland Sport, dat hij nu nog samen met Wilfried de Jong voor de VPRO maakt, niet meer voor zijn rekening nemen.

Wel zal Van Nieuwkerk samen met De Jong per seizoen een paar specials maken. De Top 2000 a gogo (NPS) zal Van Nieuwkerk blijven presenteren. “Naast de dagelijkse presentatie van DWDD zal hij voor de VARA ook een nog te ontwikkelen zomerprogramma presenteren“, aldus een zegsvrouw van de omroep.

De VARA is verheugd over het nieuwe contract met Matthijs van Nieuwkerk. “Hij heeft een zeldzaam presentatietalent en paart die aan intelligentie en een brede belangstelling. Zo iemand past bij de VARA en met hem willen we een duurzame en exclusieve samenwerking tot stand brengen“, aldus voorzitter Vera Keur.

Matthijs van Nieuwkerk is eveneens blij met het nieuwe contract. “Ik voel me thuis bij de VARA. Ondanks het succes van DWDD, denk ik dat we nog beter kunnen. Ik heb zin om dat samen met de redactie de komende jaren te proberen. Dat ik daardoor niet voldoende tijd meer heb voor Holland Sport is zeker jammer, maar gelukkig blijven Wilfried en ik ook de komende jaren samenwerken.”

De Wereld Draait Door won dit seizoen De Gouden Televizier-ring en trekt dagelijks meer dan een miljoen kijkers. Matthijs van Nieuwkerk werd onlangs bij de Beeld en Geluid Awards onderscheiden als TV-Persoonlijkheid van 2007.

Matthijs van Nieuwkerk had al langer de wens om ook de maandaguitzending van De Wereld Draait Door te presenteren. “Maar de VPRO-leiding heeft zich er tot het allerlaatste moment tegen verzet“, zei Van Nieuwkerk eind 2006.

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 lonkte deze maand nog naar Van Nieuwkerk. Volgens Galjaard zou de presentator “een ultieme kandidaat” zijn voor een talkshow op de late avond. “Als de unieke mogelijkheid zich aandient om Van Nieuwkerk aan RTL4 te binden, zou ik daar erg voor open staan.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen