RTL 4 wil talkshow met Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk (VARA) zou “een ideale kandidaat” zijn om een dagelijkse talkshow op de late avond te maken op RTL 4. Dat zegt programmadirecteur Erland Galjaard in het AD. Hij zou Van Nieuwkerk graag binnenhalen. “Als de unieke mogelijkheid zich aandient om Van Nieuwkerk aan RTL4 te binden, zou ik daar erg voor open staan. Samen met bijvoorbeeld Daphne Bunskoek zou hij een eigentijdse talkshow kunnen maken in de traditie van Barend en Van Dorp“, vertelt Erland Galjaard.

Erland Galjaard vervolgt in het dagblad: “Een zender als RTL4 moet altijd de ambitie houden om een breed podium te bieden aan de wereld van de kunst, politiek en sport. Van Nieuwkerk zou dat op een onderscheidende manier kunnen.”

Matthijs van Nieuwkerk is nog niet benaderd door RTL 4, maar Erland Galjaard sluit niet uit dat hij dat wel gaat doen. “Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn.

Een nieuw latenightprogramma op RTL 4 is actueel nu de zender vrijdag bekendmaakte op 29 februari te stoppen met de dagelijkse nieuwsrubriek 4 in ’t Land. De nieuwsrubriek trekt te weinig kijkers en is op dat tijdstip te weinig onderscheidend, zegt Galjaard. “Het team heeft er alles aan gedaan, maar het is gewoon niet gelukt.

Van Nieuwkerk heeft al langer een wens om dagelijks rond 23.00 uur een talkshow te maken. “Het is een lekkerder tijdstip“, zei hij in oktober bij Het Gesprek. Voor zo’n talkshow zou hij “best durven” naar de commerciëlen te verhuizen.

Lees ook: Van Nieuwkerk twijfelt over nieuw contract VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen