Beau van Erven Dorens: ‘Ik sta voor alles open’

Beau van Erven Dorens presenteert vanavond de eerste aflevering van het programma Het Zesde Zintuig op RTL 4: zestien kandidaten zullen in acht weken uitmaken wie zich de ‘paranormaal begaafdste’ Nederlander van 2008 mag noemen. “Ik sta voor alles open“, vertelt Beau in Televizier. “Show me the money, laat zien wat je kunt. Als ze het doen zeg ik ‘wauw!’, en als ze er een prutzooi van maken, ben ik ook wel keihard. Ik kan oprecht zeggen dat ik heel spannende dingen heb gezien.

Nadat de KRO afzag van een tweede seizoen Het Zesde Zintuig, hapte RTL 4 snel toe. Van Erven Dorens twijfelde geen moment toen hij gevraagd werd, zegt hij in De Telegraaf. “Zo’n programma kan gemakkelijk een beetje zweverig worden en daarom is een kritische presentator, die af en toe een wenkbrauw optrekt, noodzakelijk.

Per aflevering gaan de beste twee paranormaal begaafden door naar de kwartfinales. De opdrachten variëren per uitzending. “De kandidaten worden geconfronteerd met moord en doodslag, maar er zijn gelukkig ook funmomenten. Een prima combinatie, maar als ik eerlijk ben spreekt de ’stone-memory’-test mij het meeste aan. Tijdens deze proef nemen we de kandidaten mee naar een plek waar iets ergs is gebeurd. Ze krijgen een aanwijzingen en moeten dan vertellen wat zich daar heeft afgespeeld.

Het Zesde Zintuig voor RTL 4 wordt gemaakt door dezelfde makers van Op zoek naar het zesde zintuig, de KRO-variant. Producer Pieter Claassen merkt niet veel verschillen. “De formule blijft hetzelfde en het team is ook overeind gebleven. We zijn goed op elkaar ingesteld. We maken het programma met dezelfde integriteit als vorig seizoen. Omdat het voor RTL is, is het programma iets sneller.

Het Zesde Zintuig is vanavond om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen