Gerard Joling: ‘Gemma kijkt prettiger dan Henkjan’

Gerard Joling lijkt muziekkenner Henkjan Smits weinig te missen in ‘zijn’ programma So you wannabe a popstar?. Smits zou eigenlijk juryvoorzitter zijn in de muziekshow, maar kon dat wegens een clausule in zijn contract met RTL Nederland niet worden. Gemma van Eck werd zijn opvolger. “Het kijkt in ieder geval een stuk prettig“, aldus Joling, die komende zondag 47 jaar oud wordt, in Televizier. “Gemma trok de hele wereld rond met Babe. Ze is een vakvrouw. Gemma heeft meer recht van spreken dan Henkjan.

Vorige maand ontstonden er geruchten dat Gerard en mede-presentatrice Nance het niet goed met elkaar zouden kunnen vinden, waarop de zanger reageerde dat hij professioneel genoeg is om met Nance samen te werken. Nance benadrukte onlangs dat je duidelijk aan Gerard kan merken dat hij van oorsprong geen presentator is. Nog steeds zit Gerard ieder weekeinde met Nance in de studio. Op de vraag of hij aan zijn taks zit, antwoordt hij: “Dat kun je wel zeggen. Nance is een schat en een vakvrouw, maar ik zie uit naar de zomer. Lekker een maand niets doen.

Naast So you wannabe a popstar? is Joling ook succesvol met het Tien-programma Joling en Gordon over de vloer. “Het kost me veel energie. Het programma is verschrikkelijk om te doen, en dat ligt echt niet aan Gordon. Die rotklusjes komen me de keel uit. Ik denk dat dit de laatste serie is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen