Discussiekanaal Het Gesprek ‘niet saai’

Geplaatst op vr 27 apr 2007 om 12:36

Het nieuwe televisiekanaal Het Gesprek wordt niet saai. Dat zegt Ruud Hendriks, die de nieuwe zender op 2 oktober opent met Frits Barend, Derk Sauer en Pieter Storms, in het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat in deze tijden waarin alles jachtiger wordt, mensen juist verlangen naar een rustpunt op tv“, aldus Hendriks. Hendriks denkt ook jongeren te trekken. “Ik denk dat ze het best aardig vinden om een uur lang naar een serieus gesprek met Ali B over de hiphop te kijken.

Volgens Hendriks zijn er op dit moment genoeg praatprogramma’s op tv. “Maar die zijn allemaal gebonden aan tijd. Na drie minuten begint de reclame of na tien minuten is het programma afgelopen. Er is geen plek op de tv waar mensen zonder tijdsdruk hun verhaal kunnen doen. Bij ons krijgen gasten uitgebreid de tijd.

Het Gesprek brengt elke avond vier interviews van een uur. “Die komen voor rekening van een pool van 36 mensen die we spraakmakers noemen. Dat zijn onder meer Leon de Winter, Jort Kelder, Gert Berg en Ruud de Wild. Ook de oprichters Frits Barend, Derk Sauer, Pieter Storms en ikzelf leiden af en toe een gesprek. Naar twee jonge talenten die een dagelijks programma gaan maken zoeken we nog.

Het Gesprek, dat vanaf oktober via de kabel te zien moet zijn, wordt volgens Hendriks zeker niet elitair. “Nee, we praten over van alles. Ook over populaire onderwerpen. Het is wél altijd diepgravend. Niet zoals RTL Boulevard waarin in een halve minuut de nieuwe liefde van Gerard Joling wordt besproken. Maar ik kan me wel voorstellen dat we langer doorpraten over hoe Bekende Nederlanders met de roddelbladen omgaan. En als Hans en Connie Breukhoven willen langskomen, zijn ze welkom. En dan zullen we ze anders bejegenen dan Privé. Maar het uur na hen kan zo maar Mariss Jansons, de dirigent van het Concertgebouworkest, aanschuiven.
15 Reacties op “Discussiekanaal Het Gesprek ‘niet saai’”


 1. Anoniem

  Ali B is nou niet zo leuk om daar naar te kijken en luisteren.
  Het is nu al TE VEEL .

 2. Valpa

  dit wordt een flop joh, alleen al die site is dramatisch

 3. Johan

  als een progamma een uur duurt, ben je toch ook gebonden aan tijd, plus de keren dat je er tussenuit moet voor de reklame

 4. Sander

  Dat gepraat wordt je ook echt gek van op tv. Echt niks aan maar ik wens de iniatiefnemers veel succes.

 5. Erwin

  @Valpa: is de zender al begonnen dan….Nee, dus hou je commentaar over een ‘dramatische’ website even voor je, wil je…

 6. Simon

  Jammer dat het niet op de schotel is…

 7. Valpa

  @Erwin: normaal zie je aan een site wat voor vlees het in de kuip heeft. Bij een amateuristische site, kan ik me moeilijk voorstellen dat het ooit wat worden zal!

 8. Simon

  Ik vind het decor verschrikkelijk. Dat is al 1 reden om niet te gaan kijken!

 9. [MikE]

  Even ter onderstreping van de feiten: Dit is een tijdelijke website!

 10. Peter

  Precies. En het decor is ook tijdelijk. Sommige mensen hier snappen het niet…

 11. Andre

  Die naam al: ‘Het Gesprek’ wat een flop.

 12. Jordy II

  Voor ieder uur een nieuw gesprek is Nederland veel te klein voor. Of je moet je gasten uit het Tilburgs Dagblad e.d halen.

 13. Simon

  Frits was bij DWDD en iedereen aan tafel wilde wel een keer interviewen/geïnterviewd worden!

 14. Jordy II

  Ik moet wel zeggen, na ook het bekijken van de promo, het een geweldig idee is! Jammer dat ik ’t niet bedacht heb :P
  Wel twijfel ik aan de 24 uur uitzendingen.

 15. Anoniem

  Marktaandeel van 0,1

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.