Discussiekanaal Het Gesprek ‘niet saai’

Het nieuwe televisiekanaal Het Gesprek wordt niet saai. Dat zegt Ruud Hendriks, die de nieuwe zender op 2 oktober opent met Frits Barend, Derk Sauer en Pieter Storms, in het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat in deze tijden waarin alles jachtiger wordt, mensen juist verlangen naar een rustpunt op tv“, aldus Hendriks. Hendriks denkt ook jongeren te trekken. “Ik denk dat ze het best aardig vinden om een uur lang naar een serieus gesprek met Ali B over de hiphop te kijken.

Volgens Hendriks zijn er op dit moment genoeg praatprogramma’s op tv. “Maar die zijn allemaal gebonden aan tijd. Na drie minuten begint de reclame of na tien minuten is het programma afgelopen. Er is geen plek op de tv waar mensen zonder tijdsdruk hun verhaal kunnen doen. Bij ons krijgen gasten uitgebreid de tijd.

Het Gesprek brengt elke avond vier interviews van een uur. “Die komen voor rekening van een pool van 36 mensen die we spraakmakers noemen. Dat zijn onder meer Leon de Winter, Jort Kelder, Gert Berg en Ruud de Wild. Ook de oprichters Frits Barend, Derk Sauer, Pieter Storms en ikzelf leiden af en toe een gesprek. Naar twee jonge talenten die een dagelijks programma gaan maken zoeken we nog.

Het Gesprek, dat vanaf oktober via de kabel te zien moet zijn, wordt volgens Hendriks zeker niet elitair. “Nee, we praten over van alles. Ook over populaire onderwerpen. Het is wél altijd diepgravend. Niet zoals RTL Boulevard waarin in een halve minuut de nieuwe liefde van Gerard Joling wordt besproken. Maar ik kan me wel voorstellen dat we langer doorpraten over hoe Bekende Nederlanders met de roddelbladen omgaan. En als Hans en Connie Breukhoven willen langskomen, zijn ze welkom. En dan zullen we ze anders bejegenen dan Privé. Maar het uur na hen kan zo maar Mariss Jansons, de dirigent van het Concertgebouworkest, aanschuiven.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen