Flodder-acteurs willen geld van RTL

De acteurs van de serie Flodder hebben RTL Nederland dinsdag gedagvaard. Ze willen betaald worden voor de Flodder- herhalingen die de zendergroep uitzendt. “We waren met ze in gesprek, en kregen opeens deze brief in de bus“, aldus een RTL-zegsvrouw tegen ANP. “Het is een nogal lijvig document, dus dat gaan we eerst maar eens bestuderen. De serie werd door ons voor het laatst afgelopen voorjaar uitgezonden. Voorlopig staat er geen nieuwe herhaling in het uitzendschema.

RTL kocht in het verleden de herhalingsrechten van Flodder-producent First Floor Features. Contractueel hebben de acteurs recht op een bedrag van 680 euro per herhaling, stelt directeur Wisso Wissing van Stichting Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs (Norma), die het viertal juridische bijstand biedt. Bij Novum zegt hij: “De eis is waarschijnlijk onhaalbaar, zo hoog zijn de bedragen. Mocht de boedel van First Floor Features niet toereikend zijn, dan eisen we dat RTL alsnog de contractuele verplichtingen nakomt.

Van de vijf hoofdrolspelers uit Flodder stapt alleen Tatjana Simic niet naar de rechter. “Zij heeft destijds een andere afspraak gemaakt“, stelt Wissing.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen