Peter R. de Vries: ‘Misdaadprogramma stopt mogelijk’

Peter R. de Vries stopt volgend seizoen mogelijk met zijn misdaadprogramma op SBS 6. Dat zegt de misdaadverslag- gever vandaag in De Pers. “Dat zou kunnen. Ik zit ook te denken aan andere programma’s, aan een nieuwe talkshow bijvoorbeeld, waarbij ik wat meer in een vrije rol kan opereren. Misschien ga ik wel een boek schrijven.” De Vries weet nog niet wat er gaat gebeuren. “Ik moet in januari met Endemol praten over de verlenging van mijn contract dat in juni afloopt“, vertelt De Vries.

Volgens Peter R. de Vries is zijn werk erg zwaar. “Je moet een kéér stoppen toch? Dertig jaar heb ik op de barricaden gestaan. Nooit een half jaartje zeilen ofzo. Dat vergt veel energie, zeker dit jaar. Je moest op vele borden tegelijk schaken. Pers te woord staan, vliegtuig in, vliegtuig uit én nieuwe afleveringen opnemen. Zoiets trekt een wissel op je.”

In januari start De Vries contractonderhandelingen met Endemol. “Daar moet iets bij.” Toch realiseert hij zich dat ook Endemol en SBS aan winstdoelstellingen moeten voldoen. “Dit is een duur programma. Achttien man op de payroll, nog zonder de kosten aan camera en montage. We zijn een vlaggenschip, net als het RTL Journaal en Hart van Nederland, maar hoe lang wil je dat financieren in deze tijd?

Hoeveel wil hij erbij? “Oh, zelf hoef ik niets. Met mij gaat het heus wel goed. Mijn zorg: kan ik goede mensen houden? Dat moet wel worden betaald. Als het om mijn personeel gaat, ga ik er echt vóór liggen. Als we naar LA vliegen wil ik business-class en een tophotel, zeker als we dezelfde dag meteen aan de bak moeten. Dat vind ik een voorwaarde. Ik ben geen zakenman, maar een journalist. Dat is altijd een strijd.

Alberto Stegeman trekt nu ook veel kijkers met verborgencamera-acties. “Dat is geen misdaadjournalist. Hij doet soms iets aan misdaad en gebruikt verborgen camera’s. Ik zet de verborgen camera ook wel eens in, maar doe veel meer feitenonderzoek.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen