EO mag homo uitsluiten van 40 Dagen Zonder Seks

De beslissing van de EO om een 25- jarige homoseksueel uit te sluiten van deelname aan het televisieprogramma 40 Dagen Zonder Seks blijft zonder gevolgen. De Commissie Gelijke Behandeling is niet bevoegd te oordelen over de kwestie. Dat liet de commissie dinsdag weten aan het ANP. “Nu deze zaak achter de rug is, kunnen we onze aandacht eindelijk weer richten op het thema van het programma: de opvatting van jongeren over relaties, intimiteit en seks“, reageert de EO.

Op maandag 10 november moest de omroep zich bij de commissie verantwoorden, omdat een student uit Groningen naar eigen zeggen door de EO was afgewezen van deelname aan het tv-programma op grond van zijn homoseksualiteit. De commissie voelt zich echter niet bevoegd te mogen oordelen over de kwestie, onder meer omdat er geen sprake is van een arbeidsverhouding tussen de kandidaat en de omroep.

Voor de EO komt de uitspraak niet als een verrassing. ”We hebben altijd bepleit dat de selectie van kandidaten van onze televisieprogramma’s een zaak is van redactionele vrijheid en dat de Commissie Gelijke Behandeling niet bevoegd is zich hiermee te bemoeien.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen