De Leeuw, De Mol en Joling strijden om de kijker

Paul de Leeuw, Linda de Mol en Gerard Joling strijden zaterdagavond met elkaar om de gunst van de kijker. De tv-sterren staan recht tegenover elkaar geprogram- meerd met hun tv-shows. Terwijl Paul de Leeuw op Nederland 1 de eerste aflevering van X De Leeuw presenteert, opent Linda de Mol op RTL 4 een nieuw seizoen van Ik Hou Van Holland. Bij SBS 6 gaat Move Like Michael Jackson met Gerard Joling van start. “Ik gok 1,4 miljoen voor Ik Hou Van Holland“, zegt producent John de Mol.

X De Leeuw is de opvolger van Lieve Paul. “X De Leeuw wordt een show met onverwachte wendingen, waarin de wensen terugkeren, maar in een heel nieuw jasje, met een twist als het ware“, meldt de VARA. “Zo kan er een tegenprestatie worden verwacht en kan het zijn dat in een uitzending een heleboel wensen rondom één thema worden vervuld of dat een uitzending slechts om één wens zal gaan.

In Ik Hou Van Holland staat de oer-Hollandse gezelligheid weer centraal. “En zijn ook nieuwe spelletjes, zo wordt er geroddeld!“, verklapt een zegsvrouw van RTL 4. “De teamcaptains nemen elke week een sappige Hollandse roddel mee die doorverteld moet worden. Dat een roddel na vier keer doorvertellen totaal niet meer op het oorspronkelijke verhaal lijkt mag geen verrassing zijn.”

Move Like Michael Jackson gaat op zoek naar de ultieme danser met Michael Jackson-moves. “Michaels broer Jermaine gaat op zoek naar de perfecte kandidaat die zijn waanzinnige dance-act tijdens het officiële memorial concert voor de in juni 2009 overleden popicoon mag tonen“, legt een zegsman van SBS uit.

Mediatycoon John de Mol weet niet wie er gaat winnen. “Ik Hou Van Holland heeft zware concurrentie, want op SBS 6 begint Move Like Michael. Ik heb geen idee wat dat gaat doen, want dat is al een keer geweest op RTL. Zijn mensen dan weer nieuwsgierig? En Paul begint weer op zaterdagavond.

Ik Hou Van Holland en Move Like Michael Jackson gaan om 20.00 uur van start op RTL 4 en SBS 6. X De Leeuw start om 20.25 uur op Nederland 1. Alledrie de shows eindigen rond de klok van 21.30 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen