Kysia Hekster nieuwe NOS-correspondent in Moskou

Kysia Hekster (36) begint na de zomer als de nieuwe correspondent voor de NOS met als standplaats Moskou. Zij volgt Peter d’Hamecourt op die na een correspondentschap van ruim 18 jaar stopt. Dat meldt de NOS vandaag. Kysia Hekster is erg blij met haar benoeming, zo vertelt ze in een persbericht. “Rusland, en de overige voormalige Sovjetrepu- blieken die ook tot mijn werkterrein gaan behoren, zijn journalistiek gezien zeer interessante plekken. Er valt veel over al die landen te melden.”

Kysia Hekster: “De verschillen zijn groot, ondanks het gezamenlijke verleden van één Sovjet-Unie. Ik vind het een uitdaging om daarover zo helder mogelijk verslag te doen. Daarbij is mijn voorganger Peter d’Hamecourt zeker een voorbeeld. Hij slaagde er in om alle stormachtige ontwikkelingen sinds eind jaren ‘80, met als ‘hoogtepunt’ het uiteenvallen van de Sovjet-Unie begin jaren ‘90, op een uiterst toegankelijke wijze voor de kijkers en luisteraars uit de doeken te doen.

Hekster is op dit moment plaatsvervangend chef buitenland bij NOS Nieuws, een functie die zij sinds 2005 vervult. Daarvoor werkte zij als redacteur/verslaggever bij het NOS Radio 1 Journaal. Kysia Hekster studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Voor haar journalistieke loopbaan was ze een jaar lang voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.

Peter d’ Hamecourt stopt per 1 juli 2008 als NOS-correspondent. D’Hamecourt werkte sinds 1989 voor de NOS met als standplaats Moskou.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen