3 miljoen kijkers voor Oostenrijk – Duitsland


De kijkcijfers van maandag 16 juni 2008 (SKO)

Oostenrijk – Duitsland (NOS, Ned1, 20:38) – Duitsland heeft zich maandag verzekerd van een plaats in de kwartfi- nales van het EK Voetbal. In Wenen werd Oostenrijk met 1-0 verslagen. Daarmee zijn beide gastlanden nu uit het toernooi. In de 41ste minuut gebeurde er wat opmerkelijks: de scheidsrechter stuurde zowel Josef Hickersberger als Joachim Löw, bondscoach van Duitsland en Oostenrijk, weg. Oostenrijk – Duitsland werd door 3.047.000 kijkers (madl: 45.7%) bekeken.

De Duitse bondscoach Joachim Löw krijgt pas een dag voor de kwartfinale tegen Portugal te horen of hij op de bank mag plaatsnemen. Tevens krijgt hij dan de reden te horen dat hij is weggestuurd. Michael Ballack is blij met de winst: “We hadden vroeg op voorsprong moeten komen, nu moesten we ons tot het laatste fluitsignaal nog zorgen maken. We hebben ons door die wedstrijd tegen Kroatië zelf in deze situatie gebracht. Goedbeschouwd kun je dan ook geen groots voetbal verwachten.” Joachim Löw: “Het was een enorme druksituatie. Maar dat is ook het mooie in het voetbal-leven. Het was belangrijk dat die treffer überhaupt viel. Ons spel naar voren was niet zoals we het graag zien en al hebben laten zien.

Polen – Kroatië (NOS, Ned3, 20:40) – Tegelijkertijd werd de wedstrijd Polen – Kroatië op Nederland 3 door 491.000 kijkers (madl: 7.3%) bekeken. Het Polen van de Nederlandse bondscoach Leo Beenhakker ligt uit het toernooi. “We waren gewoonweg niet goed genoeg”, reageerde hij. Leo Beenhakker toonde zich maandag realist nadat zijn Polen was uitgeschakeld op het Europees voetbalkampioenschap. De nederlaag tegen Kroatië (1-0) betekende dat Polen de voorronde in groep B afsloot met maar een puntje. “We hebben alles gegeven, maar ook leergeld betaald“, keek Don Leo terug. “De Kroaten waren vanavond zeer sterk, zelfs zonder een aantal basisspelers. Wij verheugen ons alvast op het volgende EK, als Polen thuis speelt.” Polen en Oekraïne zijn in 2012 de gastlanden van het EK.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Daphne Bunskoek is al ruim een week niet meer te zien in RTL Boulevard. Een groot gemis, vindt Albert Verlinde. “De lachbuien van Daphne zijn heerlijk en lijken nergens vandaan te komen. Het ene moment kijkt ze me nog journalistiek aan en dan ineens springen haar ogen vol lachtraantjes en volgt een giechelbui die niet te stoppen is. Heel aanstekelijk. Een traan van verdriet was er toen mijn goede vriend Robert Long overleed en ik dat nieuws journalistiek verantwoord moest brengen. Terwijl het filmpje liep en ik tegen mijn tranen vocht, pakte Daphne mijn hand en zei: ‘Het gaat goed. Volhouden!’ U als kijker ziet zo’n moment niet, maar voelt het wel. Er waren ook momenten van strijd, maar die duurden nooit lang. Daphne heeft RTL Boulevard na het vertrek van Beau levendig gehouden en de omroep die haar nu een huis biedt, mag blij zijn met zo’n mooie, lieve, loyale presentator.” RTL Boulevard werd maandag door 751.000 kijkers (madl: 20.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen