RTL 5: ‘Winnaar op (halve) finale-avond Gouden Kooi’

De finale van 71° Noord en de halve finale van De Gouden Kooi zorgden gisteravond, donderdag 15 mei, voor een topavond voor RTL 5. Dat meldt een zegsvrouw van de tv-zender vandaag. “Met een zenderaandeel van 14,8% in de doelgroep 20-49 jaar liet de zender alle anderen ver achter zich. In de eigen doelgroep 20-34 jaar scoorde de zender zelfs 18,5% zenderaandeel. De Gouden Kooi behaalde maar liefst een marktaandeel van 31,6% in de doelgroep 20-34 jaar.”

Ruim een miljoen kijkers zagen hoe de vijf overgebleven miljonairs in De Gouden Kooi in de halve finale-uitzending voor een moeilijke keuze werden gesteld. Nadat de vijf halve finalisten elkaar in het geheim punten hadden toegekend, bood Bridget Maasland hen een laatste uitvlucht: een koffertje met 25.000 euro. Uiteindelijk nam Claire het geld, waarmee de anderen verzekerd zijn van hun verblijf tot de grote finale op donderdag 22 mei.

Huub, Jaap, Amanda en Brian zijn nu afhankelijk van de kijker, die nu kan stemmen op hun favoriet. In de grote live-uitzending, gepresenteerd door Bridget Maasland, wordt op donderdag 22 mei na bijna twee jaar bekend wie zich winnaar mag noemen van De Gouden Kooi.

Op de finale van 71° Noord stemden bijna 600.000 kijkers af. De ijskoude race naar de Noordkaap werd gewonnen door Xander de Buisonjé, die het in deze laatste uitzending moest opnemen tegen de twee andere sterke deelnemers Dennis van der Geest en de Belg Stijn Peeters.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen