BNN rouwt om vertrek Ruben Nicolai en Tijl Beckand

BNN is overdonderd door het vertrek van Ruben Nicolai en Tijjl Beckand, dat pas vrijdag bekend werd. Aanvankelijk zei de omroep ’te verbijsterd’ te zijn om te rea- geren. “Als we nu ons hart laten spreken krijgen we daar later ongetwijfeld spijt van“, liet BNN weten in De Volkskrant. BNN-voorzitter Patrick Lodiers, die zelf ook deel uitmaakte van de Lama’s: “Ik ben wel even geschrokken. Het is alsof ze de verkering uit hebben gemaakt. We hadden mooie plannen met hen. Het is hun eigen keuze.

Patrick Lodiers: “Maar als zij vinden dat er bij de AVRO meer kansen liggen, dan is dat hun keuze. Als voorzitter wens ik hen heel veel succes.”

Volgens de AVRO zijn Nicolai en Beckand een paar weken geleden uit zichzelf naar hen toegekomen. Nicolai gaf daarbij aan ‘andere inhoudelijke kanten en talenten van zichzelf te willen ontwikkelen’. De AVRO, die met hen een tweejarig contract heeft afgesloten, wil met Nicolai en Beckand meerdere nieuwe programma’s gaan maken. De presentatoren zelf willen de media niet te woord staan.

BNN is verbaasd over hun stap, omdat de omroep met Nicolai en Beckand in gesprek was over nieuwe programma’s voor 2009. Nicolai presenteert bij BNN ook Je zal het maar hebben, een programma over jongeren die ziek zijn. Verder deed hij mee aan Try before you die, en presenteerde hij de Nationale IQ Test.

Patrick Lodiers: “Ik heb niet geprobeerd hen terug te krijgen, de deal was al gemaakt. Of ik kwaad was? Ik was verrast, niet kwaad. We gaan vanavond gewoon optreden in Stadskanaal. Misschien maken we wel grappen over de AVRO.

Volgens hem werd er gesproken over een programma waaraan Nicolai, Beckand en ook Ruben van der Meer zouden werken. Of het programma nu bij de AVRO verschijnt, weet hij niet. “Maar Ruben is freelancer, die kun je gewoon inhuren.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen