Daphne Bunskoek: ‘Winston zou goede opvolger zijn’

Daphne Bunskoek weet nog steeds niet wat ze volgend seizoen gaat doen op tv- gebied. Vorig jaar riep de presentatrice graag naar de late avond te willen en eind januari benadrukte ze opnieuw dat ze twijfelt over haar toekomst bij RTL Boulevard. Daphne Bunskoek vertelt vandaag in Spits dat de knoop nog niet is doorgehakt. “Over mijn einde is nog helemaal geen beslissing gekomen. En als het gebeurt, dan is het zo. Ik ben niet overvangbaar, Winston Gerschtanowitz doet het fantastisch.

Na Beau van Erven Dorens kwam en ik en na mij komt er weer iemand anders en die zal even goed zijn. Ik ben niet uit op de Grote Daphne Bunskoek Show.”

Dagelijks leest de Twentse presentatrice “een stuk of drie” kranten om zich voor te bereiden op Boulevard. Ze presenteert het programma graag, maar snapt soms niets van het showbizzwereldje. “Ik presenteert een, oneerbiedig gezegd, roddelprogramma, maar ik kan me soms verbazen hoe mensen hun hele hebben en houwen willen delen. Natuurlijk is Boulevard ook een programma waarin dingen worden gemeld die mensen liever niet gemeld willen hebben, maar er zijn genoeg mensen die zélf opbellen en uit de school klappen. In de mediawereld is niet veel loyaliteit. Je kunt niet willen dat ze je in slechte tijden met rust laten, als jij ze in goede tijden zelf op de hoogte brengt. Voor de media ben je áltijd interessant.”

Berichten in de media over Daphne Bunskoek zijn schaars te noemen. “Goedemorgen Nederland heb ik drie jaar lang gedaan, RTL Boulevard doe ik ook al drie jaar. Als je continu een ander programma hebt, ben je ook continu in de media. Ik heb een prettig soort bekendheid: ik ben onderdeel van het dagelijks leven van de kijkers. Ik word ook niet herkend als zijnde een BN’er, maar mensen denken altijd écht dat ze me kennen. Ik heb heel vaak dat ze op straat ‘Hé Daphne!’ roepen. En dat ze dan daarna zeggen: oh nee, ik ken jou helemaal niet.”

De meeste berichten in de media dateren van begin dit jaar, met koppen als ‘Daphne twijfelt over haar toekomst bij Boulevard’. “Zo uitgesproken is het helemaal niet. Als mensen vragen: ‘Ga je het nog tien jaar doen?’, dan antwoord ik niet met ja. Het is voor niemand goed om tien jaar hetzelfde te doen. En dat is ook nooit de bedoeling geweest. Maar als je zoiets roept in Nederland, staat gelijk overal dat ik ermee stop, of een talkshow wil. Ik wíl helemaal geen talkshow! Dat is heel vervelend, want ik presenteer Boulevard met veel plezier en dan moet er geen sfeer omheen hangen dat ik het niet meer leuk vind en weg wil. Ik geef aan wat mijn ambities zijn.”

Ik vind de reportages van Louis Theroux over subculturen in Amerika op de VPRO heel boeiend. Van de zwaarstbewaakte gevangenis van Amerika tot porno-industrie. Ik zou ook graag docu-achtige programma’s maken over onderwerpen die mij interesseren. Of het nu gaat over de positie van de vrouwen in de wereld of mensen die aan de top werken. Het lijkt mij heel boeiend om te duiken in iets waar veel over gesproken wordt, maar weinig écht bekend over is. Ik ben nu langzaam aan het denken hoe je dat soort dingen vorm zou kunnen geven. Meer journalistiek.”

Graag zou de presentatrice iets met journalistiek doen. “Ik wil op geen enkele wijze suggeren dat ik die journalistieke werkwijze volledig onder de knie heb, maar al doende heb ik geleerd. In Goedemorgen Nederland interviewde ik ministers, wetenschappers, acteurs, alles. Dus ik heb het interviewen niet geleerd op school, maar interesse en je gedegen voorbereiden doen al een hele hoop.”

Ik heb er zin in om weer te leren. Dat heb ik bij Boulevard ook gedaan: het is fijn om vandaag te kunnen falen, morgen te herstellen en de dag erna weer briljant te zijn.

Berichten over Daphne Bunskoek en haar twijfels over RTL Boulevard

Daphne Bunskoek wil naar de late avond (2007, 28 september)
Daphne Bunskoek twijfelt over RTL Boulevard (2008, 29 januari)
Leco: ‘Als Daphne het niet leuk vindt, moet ze gaan’ (2008, 30 januari)
Peter van der Vorst: ‘Ik hoop dat Daphne blijft’ (2008, 7 februari)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen