SBS: ‘Opnieuw meer aandeel; Got Talent geweldig van start’

SBS Groep weet zich in maart opnieuw te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Waar SBS met haar drie zenders NET 5, SBS 6 en Veronica vorig jaar maart nog tot een gezamenlijk marktaandeel van 24,9% kwam, behalen de tv-zenders nu een marktaandeel van maar liefst 26,1%. Dat laat SBS Groep vandaag weten. “Veronica zorgt met 6,3% voor de beste maartmaand ooit en ook familiezender SBS 6 weet zich ruimschoots te verbe- teren met een marktaandeel van 13% (vorig jaar nog 12,1%).”

SBS 6 kwam tot een marktaandeel van 13% in de doelgroep 20-49 jaar. In prime time deed de zender het op alle dagen van de week beter dan vorig jaar. “Met De Afvallers XXL op woensdagavond blijft SBS 6 sterk overeind tegenover het Europese voetbal. De zondagavond met Wegmisbruikers en Das je goed recht staat als een huis. In maart wist André van der Toorn zelfs eenmaal op een haar na 1,7 miljoen kijkers te trekken. Dancing Queen behaalde bij de finale nagenoeg 1,2 miljoen kijkers.”

De SBS-zegsman vervolgt: “De start van de nieuwe vrijdagavondshow Holland’s Got Talent was voortreffelijk met een gemiddeld marktaandeel van 21,3%. Op het hoogtepunt zagen 1,7 miljoen mensen de meest uiteenlopende acts voorbij komen. Ook het zaterdag j.l. gestarte Groeten uit de Rimboe heeft weer direct succes en haalde een marktaandeel van 20,7%. De finale van het nieuwe zaterdagavondformat De Nieuwe Uri Geller behaalde een marktaandeel van 24,6%.”

Veronica lanceerde in maart nieuwe seizoenen van NCIS, Numb3rs en Criminal Minds en met succes. “NCIS zorgt op woensdagavond voor ongekend hoge kijkcijfers met gemiddeld zo’n 800.000 kijkers (6+) en een gemiddeld marktaandeel van 15%. Ook de vrijdagavond auto-avond doet het weer ouderwets goed met het afgelopen vrijdag nieuw gestarte seizoen van De Grote Beurt. Niet eerder wist het nog steeds groeiende station in een eerste kwartaal van het jaar tot een dergelijk hoog marktaandeel van 6,3% te komen.”

NET 5 verbeterde zichzelf ten opzichte van januari en februari en haalde in maart een marktaandeel van 6,9%. “De maandag is weer sterker dan ooit met nieuwe seizoenen van Grey’s Anatomy, Julia’s Tango en het nieuwe programma Grenzeloos Verliefd. Grey’s Anatomy wist op de laatste dag van de maand zelfs een marktaandeel van 31,2% te behalen in de voor de zender belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34 jaar. Ook de dinsdag met Desperate Housewives en het nieuwe Dirty Sexy Money scoort bovengemiddelde cijfers. De bovennatuurlijke zondag met Medium, Ghost Whisperer en Lost scoort ook aanmerkelijk goed in de doelgroep Vrouwen 20-34 jaar.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen