Wilbert Gieske stopt met Goede Tijden Slechte Tijden

De 60-jarige acteur Wilbert Gieske stopt met zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Na achttien jaar in de soapserie te hebben geschitterd als Robert Alberts, is hij na dit seizoen niet meer te zien. “Het is klaar. En dat vindt ook mijn vrouw Roxane. Zij is echt een geweldige steun geweest in deze moeilijke beslissing“, vertelt Wilbert in de Telegraaf. “Ik vind ook dat Endemol zich heel erg vriende- lijk heeft opgesteld. Ze hebben me van alles aangeboden. Opa worden, en aller- lei andere verhaallijntjes.

Van Endemol, die de soap produceert voor RTL 4, hoeft Wilbert Gieske niet weg. “Het is mijn beslissing“, vertelt Wilbert in De Telegraaf. “Je moet als acteur ook nog worden geprikkeld door je rol. En dat zie ik er niet meer van komen. Robert komt binnenkort terug van wereldreis, en daarna is het aan de scriptschrijvers hem een mooie finale te geven. Ik wil niet dood. Ik wil liever dat Robert verliefd blijkt te zijn geworden op een Japanse geisha. Het zou fijn zijn als het een vrolijk afscheid wordt.

Ik heb alle mooie vrouwen van Nederland gehad. Antoinette van Belle, Tanja Jess, Anja Winter, Henriëtte Tol, Elle van Rijn, Robine van der Meer, Jette van der Meij, en ook nog een paar scharrels. En mijn karakter Robert Alberts heeft verder alles beleefd wat er in een mensenleven te beleven valt.

Wilbert vertelt veel steun aan zijn vrouw gehad te hebben. “Zij piekert minder dan ik. Zij ziet altijd meer kansen dan bedreigingen. Daarom hou ik zoveel van haar. Toen het onderwerpen stoppen ter sprake kwam, dacht ik: ’en waar leven we dan van als ik een jaar lang geen werk heb’? Roxane is positiever: ’dan eten we een jaar lang alleen soep met brood en ga ik harder werken als schrijfster’.

De collega’s van Wilbert zijn gistermiddag per brief ingelicht. “We zijn Wilbert enorm dankbaar voor wat hij heeft betekend“, schrijft Endemol. “Maar we zijn er samen achtergekomen dat er geen toekomst meer is voor Robert Alberts.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen