655.000 kijkers voor Het Fenomeen Uri Geller


De kijkcijfers van vrijdag 25 januari 2008 (SKO)

Het fenomeen Uri Geller (SBS6, 22:04) – Als opwarmer voor de nieuwe liveshow De nieuwe Uri Geller bracht SBS 6 vrij- dag vast de documentaire Het fenomeen Uri Geller op de buis. Deze uitzending vormde de inleiding tot de Nederlandse versie van The Successor, dat in Uri Gellers vaderland Israël het best bekeken televisieprogramma ooit was. “Ik denk dat de mythe rond mijn persoon mede te danken is aan het feit dat ik ontzettend controversieel ben“, vertelt Uri Geller aan TVgids.nl.

Uri Geller vervolgt zijn verhaal: “Gebleken is dat slechte publiciteit in mijn geval niet bestaat: hoe harder de pers mij aanvalt, hoe meer mensen mijn shows bezoeken. Men is in de loop der jaren trouwens steeds positiever tegenover me komen te staan. Zelfs sceptici geven me tegenwoordig meer respect. Maar ik word ook nog steeds keihard aangevallen. Ach, jaloerse klootzakken blijven er altijd, of je nu mentalist, musicus, politicus of zakenman bent. Maar die eikels negeer ik gewoon.” De documentaire De Nieuwe Uri Geller trok vrijdag 655.000 kijkers (madl: 9.9%).

Guido Weijers: Xipnao (SBS6, 20:31) – SBS 6 bracht vrijdag de derde theatershow van Guido Weijers, Xipnau, voor het eerst op televisie. Ruim twee jaar lang stond hij ermee in uitverkochte theaters. Guido is als cabaretier onlosmakelijk met SBS 6 verbonden. Sinds 2006 verzorgt Guido Weijers de Oudejaarsconference voor SBS 6. “De afgelopen twee edities kon hij beide keren rekenen op ruim 1,7 miljoen kijkers“, aldus een zegsman van de zender. Het meeste cabaret is te zien bij de VARA. “De Vara heeft volgens mij een hekel aan me. Ik spreek die mensen nooit en als ik ze tegenkom, doen ze allemaal aardig“, gaf Weijers eerder aan in een interview. De theatershow Xipnao werd vrijdag door 734.000 kijkers (madl: 11.4%) bekeken.

ONM (BNN, Ned3, 18:59) – Alweer drieënhalf jaar speelt Eric Bouwman de rol van Tonnie de Vries in de dagelijkse soapserie ONM. Bouwman was een tijdje niet te zien in de serie, maar dat was niet zijn eigen keuze. “Ik moest er om contractuele redenen even tussenuit, maar dat vond ik niet zo erg“, vertelt hij aan TVgids.nl. “Ik heb in de tussentijd veel leuke schnabbels gehad, bijvoorbeeld voor het Eindexamenjournaal. Ik mocht samen met de teckel Kootje in een Fiatje naar scholen waar klachten over de examens waren binnengekomen bij het LAKS. Daar werd ik dan meestal op Breekijzer-achtige wijze de deur gewezen, maar dat maakt niets uit – het was heel spannend om te doen.” Ook nu is Eric even niet bezig met ONM. “De opnames liggen tijdelijk stil, voor alle acteurs. We lopen namelijk vijf maanden voor en dat is lastig.” ONM werd vrijdag door 393.000 kijkers (madl: 8.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen