Airen Mylene volgt regels, viert verjaardag in shifts

SBS 6-presentatrice Airen Mylene volgt het dringende verzoek van de overheid om thuis geen feestjes te organiseren en in elk geval niet in groepen van meer dan zes personen samen te zijn strikt op. Ze gaat haar verjaardag in shifts vieren. Dat heeft ze gezegd in Shownieuws. Airen vraagt zich af of iedereen in het land er zo goed mee omgaat. “Denk je dat we in staat zijn na zo’n lange tijd van je aan de regels houden om geen feestjes binnenshuis te organiseren?“, vroeg ze aan haar tafel.

Showkenner Albert Verlinde daarop: “Ik ga het jóu vragen, want ik weet toevallig dat jij komende zaterdag voor de zoveelste keer je 20ste verjaardag viert. Hoe ga je dat doen?

Airen: “Ik ga in shifts werken, heb ik bedacht. Dan kan ik het verspreiden over de dag. Dan komt niemand met elkaar in het gedrang.”

Veel andere mensen doen dat misschien niet, denkt Airen. “Ik vraag me af of mensen die zo’n behoefte hebben aan feestjes het voor elkaar krijgen om geen feestjes achter gesloten deuren te organiseren.”

Albert: “Dat heeft hij ook gezegd: ‘Ga naar de horeca! Die hebben het moeilijk, maar ze hebben zalen, gelegenheden, daar letten ze op je en dan hoef je zelf niet te zeggen: ‘Hou afstand!’’”

Goede persconferentie

Minister-president Mark Rutte en zijn zorgminister Hugo de Jonge kwamen dinsdag met een vrij alarmerende persconferentie. Albert: “Ik vond het een goede persconferentie. Je zag aan Rutte vooraf dat hij streng zou worden. Soms kan hij zo’n amicale blik hebben en nu zag je hem naar beneden kijken toen het aangekondigd werd. Net een soort vader of meester, van: die is boos, die gaat wat zeggen zo. Dat straalde hij toch een beetje uit.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Het is wel een beetje vaag natuurlijk dat hij zegt dat je thuis met niet meer dan zes mensen mag zijn, maar tegelijkertijd zijn de middelbare scholen open waar 2.000 leerlingen op zitten. Ik vind dat niet met elkaar rijmen.”

Albert: “Ik snap dat je het zegt, want het is heel eng met die scholen, maar daar wordt heel veel geregeld. Daar zijn regels over afstanden. Het enige waar dingen niet echt geregeld zijn, is thuis. Ik denk dat heel veel mensen zich de afgelopen weken er toch een beetje op betrapt hebben dat je thuis toch iets intiemer bent.”

Guido: “Dat zijn vaak vrienden van je en kennissen. Je kunt er toch wel op vertrouwen dat als je bevriend bent, je niet met corona naar zo’n feestje met iemand gaat.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen