Ellen-interview NikkieTutorials ‘beetje oppervlakkig’

De moedige Nikkie de Jager, bekend als YouTube-grootheid NikkieTutorials, gaat de hele wereld over met haar coming out als transgender. Ze zat woensdag in de talkshow van Ellen DeGeneres en ook díe beelden zijn mondiaal te zien. In ons land kan het interview de kritische volger minder goed bekoren, omdat we er eigenlijk niets wijzer van zijn geworden. Loiza Lamers, de eerste transgender ooit die meedeed aan Top Model, was gisteren in RTL Boulevard een beetje teleurgesteld.

Lamers had gehoopt dat De Jager meer zou zeggen over de persoon die haar gechanteerd heeft. “Ik moet wel zeggen dat ik het interview een klein beetje oppervlakkig vond, een beetje Amerikaans. Ik dacht: wat heb ik nou gekeken? Ik mis wat! De blackmailing kwam heel snel voorbij. Ze ging er heel snel doorheen.”

Het was een soort samenvatting van wat we eigenlijk al een beetje wisten, aldus Lamers. “Terwijl ik had gehoopt dat Ellen, wat toch een groot podium is, meer door zou vragen. Het is misschien niet helemaal haar stijl, maar ik miste het wel.”

Toch was Lamers wel blij met het interview. “Dat ze daar staat is fantastisch. Ik vind het zo bijzonder en dat ze met haar verhaal naar buiten is gekomen is gewoon een super goed statement en daar ben ik heel blij mee.

Ook in Shownieuws werd kritisch gereageerd. Deskundige Bart Ettekoven: “Ik vond het wel jammer dat er niet heel veel nieuws uitkwam. Ellen is natuurlijk niet iemand die heel diepgravende interviews doet sowieso, dus dat vond ik wel jammer. We hebben eigenlijk niks nieuws gehoord.”

 

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen