Albert ontkent betrokkenheid manipulatie musicalprijs

Geplaatst op do 23 jan 2020 om 9:30

Albert Verlinde ontkent dat hij als Stage-directeur betrokken is geweest bij een plan om de verkiezing van de Musical Awards-publieksprijs te manipuleren. Dat gaf hij woensdagavond aan in Shownieuws. Een medewerker van Stage riep collega’s die gisterenavond níet naar het gala konden op om samen te komen en met elkaar te stemmen op de Stage-musical Anastasia. “Wij zorgen voor telefoons, dranken en hapjes. De uren die je er bent en belt worden uitbetaald“, stond in de mail.

Verlinde bevestigt dat die mail is rondgegaan, maar ontkent betrokkenheid. “Wat je met de publieksprijzen ziet – en dat is ook met de Televizier-Ring zo – is dat mensen heel enthousiast zijn en iets willen doen, dus dat mensen gaan stemmen. In dit geval: ‘Stem Anastasia.’”

Dit kan niet, vindt ook Verlinde. “Het betekent dat mensen soms net een stapje te ver gaan en waar we achter kwamen – en dat zag ik echt gisteren pas – dat iemand een avond had georganiseerd dat mensen met telefoons gingen zitten.”

Hij wist naar eigen zeggen van niks. “Ik snap meteen dat er dan ook achterdocht is, van: is dat het grote Stage die dit aan het doen is? Ik wist echt van niets, dat durf ik echt oprecht te zeggen. We hebben meteen teruggefloten toen we merkten dat dit aan de hand was.”

Verlinde heeft het plan direct stopgezet. “Ik waardeer oprecht – en ik ben directeur van het bedrijf, dus ik ben eindverantwoordelijk – dat mensen enthousiast zijn, maar ik moet ook zeggen: ‘Nee, dit doen we niet.’”

Foto: SBS
33 Reacties op “Albert ontkent betrokkenheid manipulatie musicalprijs”


 1. Jan

  Wat is dan het verschil met dag hij zelf overal zijn shows loopt te pluggen? Zolang de organisatie van de awards het technisch mogelijk maakt dat mensen meerdere keren kunnen stemmen, dan is er niks geks aan.

 2. Erwin

  ❌ Albert sowieso -1

 3. jan

  De slechtste manupulatie ooit in ieder geval. Geen enkele prijs zelfs geen troostprijs

 4. Tante Duiven Tilly

  Albert was weer lekker op dreef – Begint bijna elke zin met ik – Had graag op toneel gestaan en dat is niet gelukt – dan maar zo in de schijnwerpers staan – Waarschijnlijk thuis is het een aardige vent maar in de schijnwerpers is zijn EGO echt te groot.

 5. Corrie

  Dat is dus niet waar Jan. Anastasia heeft de publieksprijs gewonnen.

 6. MediaPrak

  En De Fred Oster (Albert, ken je klassiekers!) Manupilatie Award gaat naar…. Albert Verlinde (Voor de jonge kijkers: Quizmaster Fred Oster probeerde in de jaren ’70 de Televizierring te winnen door zelf enkele honderden stemmen voor zichzelf in te sturen). Ach die Albert, zo aandoenlijk was hij bij Jinek. Elke keer als hij het woord “Lazerus” liet vallen, volgde daar steevast op:(zonder er tussen adem te halen) “Tot en met maart in het De La Mar in Amsterdam”. Je zou dan toch hopen dat een talkshowhost dan tegen Verlinde zegt:”Ja, Albert, we weten het nu wel, Lazer Op!”. Voor ’t overige, Avondje reclame maken voor vrije producties is niet de core business van de Publieke Omroep. Laat deze reclame uiting graag voortaan over aan SBS.

 7. Ikke

  AD Publieksprijs blijkt AD manipulatieprijs te zijn… Dit is de staat van journalistiek in Nederland.

 8. Peanut

  Storm in een glas water. Je kon ook maar 1x stemmen per telefoon of mailadres. Overenthousiaste medewerker. En nee, ik werk niet bij Stage, maar heb gisteren interview met Albert gehoord op de radio en ik geloof hem nog ook.

 9. Knakworstje.

  Het is/blijft ook een leugenaar !!

 10. Annoniemus

  Griezelig eng wereldje in Musical land , het zit daar vol met onder de gordel werkers !

 11. anoniemmm

  a lbert v erlinden

  a ltijd V als

 12. critikast

  Zijn uitstraling, zijn krokodillentranen, zijn gemene , sarcastische lachje als hij mensen de grond in boort, zijn vileine gedrag als hij collega’s kan naaien, zijn hypocriete zelfmedelijden als hij zelf in het nieuws kot, zijn zogenaamde zachte karakter, zijn egotripperij op zo’n gala en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dan moeten we deze man vertrouwen? No way. Geloof maar dat Stage massaal heeft gestemd op de eigen producties onder het genot van een hapje, een drankje en een extra zakcentje van de baas ! Verlinde is tot alles in staat als zijn ego er maar beter van wordt !

 13. nozem

  Toen On Your Feet geen prijs kreeg, werd er een extra categorie verzonnen. Toevallig een categorie waar een rechtszaak over werd gevoerd: Ensemble.

 14. robb

  Waar rook is is vuur.

 15. Caramba

  Als je die foto ziet geloof je hem meteen op zijn blonde ogen.

 16. Caramba

  Mensen oproepen tegen betaling voor een waardeloze show laten stemmen, is geen enthousiasme maar getuigt van corruptie, manipulatie, radeloosheid en paniekvoetbal.
  Ten tweede, hoe kun je iets terugfluiten als je ontkent achter datzelfde initiatief te zitten?
  Verlinde stapelt fout op fout: Hier een betere tekst: “Dit had natuurlijk nooit mogen uitlekken.”

 17. Albert Verlinken

  Ik ontken alles!

 18. Bas

  Een heel nare enge man. En dat gelul dat de zalen vol zitten. Zo niet waar. Actie op actie om de zalen vol te krijgen. Alleen dankzij de postcode loterij zijn de zalen inderdaad soms “uitverkocht”. Alleen Soldaat loopt echt goed.

 19. pepe

  Musicalwereld de ultieme ons ken ons en ons steunt ons minimaatschappij

 20. Liza

  En die misleiding bij Stage ook altijd over de cast. 2 maanden na de première krijg je te pas en te onpas understudy’s. In US & UK zijn producenten daar altijd heel transparant over wanneer de ster speelt en wanneer niet…

 21. Het beste paard op de wallen

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt het wel

 22. Anonymousin

  @jan 09.42u, dan heb je toch echt niet goed opgelet. EN: Heb je überhaupt wel gekeken? Dat vraag ik mij dus af.

 23. Peter Selie

  ..als die mensen daarvoor betaald krijgen dan moet iemand van de directie dat wel weten…

 24. Prof. Plofkip

  Kwalbert, je neus groeit.

 25. Youp vh H.

  Pisnicht ontkent dus alles?

 26. Suzy Wang

  Ik geloof die vieze valse plas homo voor geen meter.

 27. Ronnie

  Voor de Muscialprijzen worden mensen opgeroepen om te stemmen via allerlei kanalen en dus zelfs tegen betaling.. De radioring is één neppe show, want daar wint ook degene met het grootste aantal volgers.. En zo zijn er nog wel meer.

  Waarom zou je blij zijn als je die prijs wint?

 28. gerdien

  Alle publieksprijzen, of ze nou via internet of sms gaan worden gemanipuleerd. Is het niet door belanghebbenden dan wel door buitenstaanders die de boel willen verzieken. Gewoon stoppen met die verkiezingen en de publieksprijs geven aan de best bezochte/ meest verkochte/meest bekeken etc. Zijn we ook van dat ellendige gebedel om stemmen af.

 29. Dr. Bibber

  Doet mij de broek niet bollen dat gegil en gekweel. Ik kijk wel een disneyfilm als ik camp wil

 30. bastiaan

  Leugenaar van de bovenste plank, die hele musical awards kun je niet serieus nemen

 31. zoe

  Het zou me niks verbazen want hij is tot alles toe in staat.

 32. Lies

  Tuuuuuuurlijk Albert. Zeg nou maar gewoon: ik baal er van dat de email is gelekt.
  Damage control waar we massaal door heen prikken.

 33. Kees

  Waarom is dit programma op de publieke omroep????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.