Albert ontkent betrokkenheid manipulatie musicalprijs

Albert Verlinde ontkent dat hij als Stage-directeur betrokken is geweest bij een plan om de verkiezing van de Musical Awards-publieksprijs te manipuleren. Dat gaf hij woensdagavond aan in Shownieuws. Een medewerker van Stage riep collega’s die gisterenavond níet naar het gala konden op om samen te komen en met elkaar te stemmen op de Stage-musical Anastasia. “Wij zorgen voor telefoons, dranken en hapjes. De uren die je er bent en belt worden uitbetaald“, stond in de mail.

Verlinde bevestigt dat die mail is rondgegaan, maar ontkent betrokkenheid. “Wat je met de publieksprijzen ziet – en dat is ook met de Televizier-Ring zo – is dat mensen heel enthousiast zijn en iets willen doen, dus dat mensen gaan stemmen. In dit geval: ‘Stem Anastasia.’”

Dit kan niet, vindt ook Verlinde. “Het betekent dat mensen soms net een stapje te ver gaan en waar we achter kwamen – en dat zag ik echt gisteren pas – dat iemand een avond had georganiseerd dat mensen met telefoons gingen zitten.”

Hij wist naar eigen zeggen van niks. “Ik snap meteen dat er dan ook achterdocht is, van: is dat het grote Stage die dit aan het doen is? Ik wist echt van niets, dat durf ik echt oprecht te zeggen. We hebben meteen teruggefloten toen we merkten dat dit aan de hand was.”

Verlinde heeft het plan direct stopgezet. “Ik waardeer oprecht – en ik ben directeur van het bedrijf, dus ik ben eindverantwoordelijk – dat mensen enthousiast zijn, maar ik moet ook zeggen: ‘Nee, dit doen we niet.’”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen