NRC vindt Paul niet vernieuwend, maar wel goed

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad is zaterdagavond uit zijn NPO-bubbel gestapt om de nieuwe RTL 4-show van Paul de Leeuw te bekijken. Hij zag geen vernieuwende televisie, maar wel een goed programma. Dat is vandaag te lezen in de krant. Fortuin vindt het programma lijken op zijn vroegere shows bij de NPO. “Pauls Nummer 1 Show lijkt nogal op de zaterdagshows die hij jarenlang voor de VARA maakte. De vernieuwingsdrang lijkt er voorlopig af te zijn bij De Leeuw.

Zelfplagiaat is echter niet verboden, aldus Fortuin. “En de man heeft zichtbaar plezier – of hij nu een menstruatiegesprekje voert met drie pubers of een clipje toont van de eerste homokus op de Nederlandse televisie.

Het anarchistische van De Leeuw kan hem wel bekoren. “Er kan altijd iets gebeuren. Zaterdag was dat de sambalman: een Rotterdammer die een plaatselijke legende is geworden door na zijn pensioen op straat zelfgemaakte Surinaamse sambal te gaan verkopen.

Het was een geweldig gesprek, vindt Fortuin. “Het werd een heerlijk gesprek, door De Leeuw met perfecte toon en timing gevoerd. Uitbuiktelevisie op zijn best.”

De zenderoorlog duurt nog wel even, maar deze slag was voor De Leeuw.”

De column van Arjen Fortuin kunt u lezen op de NRC Handelsblad-site.

Foto: William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen