Martien Meiland zou zelf op Beste Zangers stemmen

Martien Meiland vindt het hartstikke leuk dat zijn programma Chateau Meiland op de shortlist van de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring staat, maar denkt dat Beste Zangers ook een goede kans maakt. Daar zou hij zelf op stemmen, zei hij gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek. “Ik zou zelf stemmen op de Beste Zangers. Dat vind ik een heel leuk programma. Dat zijn mensen die dan gaan zingen op een heel ander genre en dat is boeiend, vind ik. Ik vind het leuke tv.”

Toch hoopt Meiland van harte dat hij en zijn familie de ring mee mogen nemen naar hun chateau. Is zijn speech al af? “Jaaaa, natuurlijk!

De seizoensopener van Chateau Meiland was afgelopen maandag goed voor bijna een miljoen kijkers op SBS 6. “Ongelooflijk, ja.

Hij is nu even in Nederland voor tv-opnames van zijn nieuwe show Cash or Trash. “Wij leven in Frankrijk en je krijgt er eigenlijk niets van mee dat het zo leeft in Nederland, dus inderdaad: ik kom op de airport en dan moet je op zo’n lopende band van ‘mind your step’ en toen was er gelijk al een man achter me: ‘O, jij bent het!’ Gelijk alweer zo’n selfie. Dat is wel leuk, want die mensen zijn heel enthousiast. Ze zeggen: ‘We kijken elke maandag.’ Het is een warm welkom.

Kunnen ze op het chateau wel zonder hem? “Nee, absoluut niet. De gasten zijn dan teleurgesteld, van: ‘Martien is er niet.’ Ik heb gisterenavond alweer twee keer zitten FaceTimen. Dan zitten de mensen in de eetkamer en dan gaan we FaceTimen. Dan praat ik even met die mensen.

Tot slot: ziet Meiland een deelname aan De Slimste Mens zitten? “Nee, alsjeblieft, laat mij met rust. Nee, moet je luisteren, ik vind dat allemaal zulke ingewikkelde vragen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen