Chantal en Paul tevreden over teambuilding RTL-Peter

Chantal Janzen en Paul de Leeuw vinden dat Peter van der Vorst het heel erg goed doet als opvolger van Erland Galjaard. Ze vinden dat hij het clubgevoel heel erg heeft teruggebracht bij RTL. Dat gaven ze gisteren aan in RTL Boulevard. RTL was onder Galjaard een vrij arrogant bolwerk geworden en Van der Vorst brengt de sympathie terug in het bedrijf. “Waar Peter van der Vorst en de directie aan hebben gebouwd is om een soort teamgevoel te creëeren, dat is team RTL“, aldus De Leeuw.

Het is volgens hem goed gelukt. “Dat is vanmiddag heel erg gelukt. Ik had het al een beetje. Naarmate je langer bij een andere zender bent, ga je ook meer mensen kennen en heb je ook leukere gesprekken. Ik ben trots en ik ben ook trots op het aanbod dat er wordt gemaakt.

Janzen is ook enthousiast over Van der Vorst. “Dat je een maker, een gewone jongen uit Brabant – als je hem een beetje leert kennen, want ik kende hem helemaal niet, dan is hij dat – als je zo’n televisiemaker hebt, die zo van televisie houdt, dat is ontzettend belangrijk op die plek.

Hoe creëert Van der Vorst dat teamgevoel? Onder meer door alle RTL-sterren een pasje voor het RTL-gebouw te geven. “Dat je voortaan niet zélfs als belangrijk gezicht van een zender moet wachten tot een secretaresse je binnenlaat. Als een team opereren vind ik heel belangrijk. Die verbondenheid wil ik ook terugzien in de programma’s, maar dan richting de kijker“, zegt hij zelf in het AD.

Van der Vorst wil als baas echt tussen de presentatoren in staan. “Dat geeft een enorm teamgevoel. En dat gevoel miste ik daarvoor altijd een beetje. RTL was een wat naar binnen gekeerde organisatie. Het woord arrogant wil ik niet gebruiken, maar de deur stond niet echt open.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen