Chantal en Paul tevreden over teambuilding RTL-Peter

Geplaatst op vr 30 aug 2019 om 13:00

Chantal Janzen en Paul de Leeuw vinden dat Peter van der Vorst het heel erg goed doet als opvolger van Erland Galjaard. Ze vinden dat hij het clubgevoel heel erg heeft teruggebracht bij RTL. Dat gaven ze gisteren aan in RTL Boulevard. RTL was onder Galjaard een vrij arrogant bolwerk geworden en Van der Vorst brengt de sympathie terug in het bedrijf. “Waar Peter van der Vorst en de directie aan hebben gebouwd is om een soort teamgevoel te creëeren, dat is team RTL“, aldus De Leeuw.

Het is volgens hem goed gelukt. “Dat is vanmiddag heel erg gelukt. Ik had het al een beetje. Naarmate je langer bij een andere zender bent, ga je ook meer mensen kennen en heb je ook leukere gesprekken. Ik ben trots en ik ben ook trots op het aanbod dat er wordt gemaakt.

Janzen is ook enthousiast over Van der Vorst. “Dat je een maker, een gewone jongen uit Brabant – als je hem een beetje leert kennen, want ik kende hem helemaal niet, dan is hij dat – als je zo’n televisiemaker hebt, die zo van televisie houdt, dat is ontzettend belangrijk op die plek.

Hoe creëert Van der Vorst dat teamgevoel? Onder meer door alle RTL-sterren een pasje voor het RTL-gebouw te geven. “Dat je voortaan niet zélfs als belangrijk gezicht van een zender moet wachten tot een secretaresse je binnenlaat. Als een team opereren vind ik heel belangrijk. Die verbondenheid wil ik ook terugzien in de programma’s, maar dan richting de kijker“, zegt hij zelf in het AD.

Van der Vorst wil als baas echt tussen de presentatoren in staan. “Dat geeft een enorm teamgevoel. En dat gevoel miste ik daarvoor altijd een beetje. RTL was een wat naar binnen gekeerde organisatie. Het woord arrogant wil ik niet gebruiken, maar de deur stond niet echt open.

Foto: RTL
31 Reacties op “Chantal en Paul tevreden over teambuilding RTL-Peter”


 1. Ron

  Ik vind dat ‘ons-kent-ons’/TeamRTL gedoe een beetje eng. En dat heerst er al tijdens de periode Galjaard. Een soort vriendenteam wat elkaar niet van repliek durft te geven en dus elke keer elkaars hand boven het hoofd hield waardoor je ja-knikkers kreeg. Doe gewoon normaal.

 2. Talpa tokkie

  Van der Vorst zit graag bij zijn nepsterren. Flopperdeflop.

 3. Ad Visser

  Wat moeten ze anders zeggen?

 4. Rob

  @Talpa tokkie. Als dit nepsterren zijn. Wie zijn dan de echte sterren?? Het is ook nooit goed hé bij de MC lezers.

 5. Yumila

  Vaseline is niet meer nodig bij RTL.

 6. Reageerder

  Talpa Tokkie
  Flopperdeflop jij maar een eind weg, en kom AUB niet terug.

 7. Bjorn

  Wij van wc eend……beetje kritisch mag in deze tijd best wel maar ja dat zijn deze b en c sterren / kontekruipers natuurlijk wereldvreemd. Leuk doen tegen een collega maar via de achterdeur hun programma innemen.

 8. Hermann Boring

  Lik lik, slijm slijm. Je verwacht het niet.

 9. MediaPrak

  Een beetje zenderbaas had tegen Paul gezegd:”No1 Show? Jezus man, daar liep je 5 jaar geleden ook al bij de Vara mee te leuren, als je in Marbella bent neem dan een blocnote ipv flessen Rosé mee” . Maarja, vdV is toch vooral een beetje conservatieve, bange ‘n… en doods benauwd dat ook types als PdL voor de centen van Sjon kiezen.

 10. Henk

  Wat een wereld!

 11. Henk

  Werkt dat vriendje van Erland nog bij Boulevard? Ronald? En vindt hij de sfeer ook veel beter geworden?

 12. #NPO Kijker#

  Vetklep Paul komt net kijken bij de RTL snuivers.

 13. René van Gellekom

  Als ik een foto van Chantal Janzen zie moet ik altijd aan haar twerkvideo denken…..jammie!

 14. Seth

  Welke twerkvideo? Link a.u.b.

 15. Sjoef

  Die Aran Bade wordt steeds lekkerder. Met z’n mooie baardje. <3 xoxoxo

 16. René van Gellekom

  @seth
  https://m.youtube.com/watch?v=KINfkZ10EFk

 17. Talpa tokkie

  @Rob: Wat dacht je van Gordon, Wendy van Dijk en Patty Brard!?

 18. Talpa tokkie

  @Reageerder: John de Mol heeft gewoon de meeste A-sterren en RTL flopt net zo gigantisch.

 19. Seth

  @René van Gellekom
  Mijn dank is groot. Ff kijken.

 20. Bart

  @Ron Daar is op zich niets mis mee maar dan moet je wel de kijker hier in mee nemen. De kijker moet een beetje het gevoel hebben alsof hij onderdeel is van dat vriendenteam. Ook al is dat niet echt zo. Als ze dat meer gaan doorvoeren dan wordt RTL onder Peter echt wel een succes. RTL moet ook meer het land in. Niet naast of boven de mensen maar tussen de mensen. Peter zou zich eens moeten verdiepen in hoe de VRT in België dit heeft gedaan. Die hadden ooit het zelfde probleem en zijn nu een groot succes.

 21. Ron

  Weet niet of de kijker hier op zit te wachten. Die houdt niet zo van dat kleffe ons-kent-ons gedoe. Doe maar normaal, doe je al genoeg principe wat in dit land heerst.

 22. Bart

  @Ron Dat is toch ook wat het is. Een worden met de kijker en gewoon normaal doen. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. De RTL club maar de kijker hoort er ook bij. Ons kent ons is juist doen alsof je boven de kijker staat en als je je niets van de kijker aantrekt. Iets wat Art Rooijakkers eigenlijk de hele zomer gedaan heeft. Ik hoop dat ze er van geleerd hebben.

 23. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Bruine knoken.
  Ze kunnen maar beter iets goeds over Petertje melden.
  Vette Zweetworst bedenkt zich wel twee keer voordat ie vanderVorst per ongeluk te kakken zet. Hij weet immers waar z’n salaris vandaan komt (en dat heel Nederland wel zo’n beetje klaar is met z’n flauwe zeijkgrapjes).

  En Chantal is geweaun lievv.
  Die zegt nog geen onvertogen woord over John de Mol, hahaha!!
  Hup Chantal, je bent de beste bij RTL!!

 24. wortelboer

  LIKKEN EN ERBIJ BLIJVEN was het motto op deze rtl4 dag!

 25. Lvs2015

  Heerlijk die zelf ingenomen verheerlijking van het eigen nest elke keer door al die BN’ers . Een RTL flip met microfoon interviewt RTL BNers hoe zij het bij hun werkgever vinden , alsof je ook een ander antwoord zou verwachten dat het allemaal zo “fantastisch is.”:D

 26. Ali Bombali

  Paul de Zeeleeuw is niet meer van deze tijd met z’n stomme uitgekauwde zogenaamd grappig bedoelde opmerkingen. Waarom wordt deze volgevreten windbuil nog steeds op een podium gehesen? Er is toch overal talent dat het tien keer beter doet dan dit zwetende varken? Weg met die man. Het tijdperk voor frisse nieuwe gezichten is aangebroken

 27. Ik wilde dit even kwijt.

  Jammer dat P.de Leeuw ook op RTL4 zit, die hoort er niet bij, vind ik,
  Voor de rest alles prima in orde, ik heb genoten van de…The Voice Senior..

 28. Mariëlle

  Als Peter van de Vorst ballen had gehad dan zou hij Paul de Leeuw direct de laan uitgestuurd. En Gerard Joling erachteraan.
  Hoezo moet heel Nederland die platte nichtenhumor leuk vinden?
  Welk briljant genie heeft bedacht dat de Gordons en de Joling en de Leeuw -en nog 33 andere mannetjes- de smaakmakers van Nederland zijn?
  Vinden ze het gek dat de kijker massaal afhaakt en het vertikt om naar die freakshows te kijken?
  Dat wilde ik even kwijt.

 29. Hans

  @Mariëlle
  leer Nederlands.

 30. Ad

  Mariëlle heeft gelijk.
  Hans is gefrustreerd.

 31. Kevin Frikandel

  Naar wie kijkt Chantal eigenlijk op de foto, de interviewer staat links van haar op de foto (dus rechts in het echt???)…

  Zeker weer zo’n theatrale “verbaasde” vertoning

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.