RTL Nieuws huilt om vertrek Merel Westrik

Het onverwachte vertrek van Merel Westrik bij RTL Nieuws heeft heel wat losgemaakt op de redactie van het nieuwsprogramma. Er is her en der een traantje gelaten. Dat heeft hoofdredacteur Harm Taselaar gezegd tegen RTL Boulevard. Westrik maakte gisteren bekend over te stappen naar Talpa’s Net5. Het is erg plotseling, zegt hij. “Op de redactie waren mensen eigenlijk een beetje overdonderd, want het kwam uit de lucht vallen en niemand had het zien aankomen eigenlijk.”

Mensen vonden de boodschap lastig te verwerken. “Er is hier en daar dus wel een traantje gelaten. Bovendien is het een ontzettend aardig mens en ik ben zeer op haar gesteld.”

Ze is volgens hem een toptalent. “Merel heeft zich in die vijf jaar dat ze hier als presentator heeft gewerkt echt ontwikkeld tot een vakvrouw. Ze staat voor mij echt in het rijtje van heel goede nieuwspresentatoren.”

Die carrière van nieuwsvrouw is nu over. “Zij ziet grote kansen elders en als je dat voorbij ziet komen op je pad, dan moet je je hart volgen en dat is precies wat ze doet.”

Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, twittert: “Dag lieve Merel, het ga je heel goed. Dank voor alle journalistieke kracht 💪

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink: “Mooie stap voor haar, wel erg jammer voor RTL Nieuws!

En RTL Nieuws-techster Daniël Verlaan: “Naast d’r een dikke knuffel geven en veel succes wensen, ben ik vooral aan het balen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen