Angela voorspelt: ‘RTL en SBS maken zichzelf kapot!’

Angela de Jong denkt dat de huidige tv-oorlog tussen RTL en SBS geen winnaars kent. “In hun zucht om elkaar hard te raken, maken RTL en SBS alleen zichzelf kapot“, schrijft de opiniediva vandaag in het AD. De strijd tussen RTL en SBS doet de creativiteit in Hilversum geen goed, meent De Jong. Zo wijst ze op 6 Inside, dat Boulevard moest doen verbleken. “Uiteindelijk kwamen ze met zo’n slap aftreksel, dat de enig mogelijke conclusie was dat Boulevard het helemaal niet zo slecht deed.”

Ze vervolgt: “En het wil toch heel wat zeggen als zelfs Ruben Nicolai prettiger wegkijkt dan de gemaakt vrolijke Verlinde.”

De Jong wijst ook op de manier waarop RTL inspringt op het wegkapen van Talpa-formats door John de Mol. Zo gaat SBS 6 nu onder meer Ik Hou Van Holland uitzenden. “Prompt komt RTL op zaterdagavond met kopie Ondertussen in Nederland en dan ook nog eens een heel treurige.”

Ondertusen in Nederland is de nieuwe show van Humberto Tan en Luuk Ikink. “Ik weet niet wat ik gênanter vond, het decor waar het knutselteam van een willekeurige groep 8-musical zich nog voor zouden schamen of het dweilorkest dat heel cliché uit de kast werd getrokken.”

RTL en SBS vergeten het belangrijkste, meent De Jong, namelijk de kijker. “Terwijl het juist om hen zou moeten draaien.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op AD.nl.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen