Tv-intocht Sinterklaas dit jaar zonder Pakjesboot 12

Geplaatst op di 28 mei 2019 om 9:30

Sinterklaas kan zijn Pakjesboot 12 dit jaar niet gebruiken voor de tv-intocht. De boot is te groot om aan te meren in gaststad Apeldoorn. Dat bevestigt eigenaar Raymond Davis vandaag in De Telegraaf. Apeldoorn heeft geen haven om de forse boot aan te laten meren en dat kwam in de afgelopen dertig jaar maar één keer eerder voor: in 2012 arriveerde de Sint met een alternatief vaartuig in Roermond. In Apeldoorn is er nóg minder water. Er is daar niet veel meer dan een kanaaltje.

Raymond Davis is met zijn Hydrograaf al sinds 1985 de officiële leverancier van de Pakjesboot. Hij kreeg vorige week een uur voor de bekendmaking te horen dat de intocht dit jaar in Apeldoorn is en dat de boot daar niet kan aanmeren.

De reder vindt het hartstikke jammer. “Pakjesboot 12 en de intocht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk vinden wij het dan jammer dat er voor een locatie is gekozen waar de boot niet kan komen.

Davis vertelt aan De Telegraaf dat de Pakjesboot nog niet is afgezegd. Hoewel de NTR bevestigt dat de boot te groot is om aan te meren in Apeldoorn, kan het zijn dat deze nog een andere rol krijgt.

Het Telegraaf-artikel Intocht sint zonder stoomboot kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roel Jorna, NTR
27 Reacties op “Tv-intocht Sinterklaas dit jaar zonder Pakjesboot 12”


 1. A.L.Maal

  Het past allemaal in het plan het sinterklaasfeest definitief te veranderen. Er ligt een draaiboek klaar. Het wordt dit jaar vooral een feest voor de semantiek.

 2. Mar

  @A.L.Maal: alles verandert, ook een oubollig, racistisch feestje.

 3. Jos

  In Apeldoorn rijdt een stoomtrein. Voor het laatste stukkie.

 4. sport

  Ach gut Mar…zielig typetje…..als er 1 racist is ben jij het wel.

  Maar ze hebben het weer voor mekaar. Ze gaan een stad uitzoeken dat amper een waterweg heeft dat diep genoeg is voor een roeiboot. En ja het past precies om het Sint feest de nek om te draaien, iets wat NOOIT zal gebeuren. Lees het even goed mee Mar, als je kan lezen, NOOIT.

 5. Mar

  @sport: get a life, get a job. Huilebalk.

 6. Richard

  @ sport: ik geloof er ook heilig in dat het sinterklaasfeest nooit zal veranderen. Nederland blijkt barstensvol autisten te zitten die geen enkele verandering aankunnen dus in eigen huis zal dat doorgaan. Dat is een goed recht. Gelukkig valt het op nationaal niveau wel mee en hebben we nu roetveegpieten en nu ook een jaartje geen pakjesboot 12. Het zal emotioneel een hele zware tijd worden voor jullie, maar dat overleven jullie wel en ik gun jullie die boosheid ook met liefde <3

 7. Knoekie Lol

  Zwarte piet: weg om gefrustreerde kleurlingen
  Stoomboot: weg omdat alles electrisch moet aldus de Yessias
  Sinterklaas de goedheiligman; wordt binnenkort LGBTQ-er want overgevoelige onrendabelen.
  Kadootjes: weg omdat gemaakt door Aziatische kindertjes en dus zielug.
  Pepernoten: weg vanwege obesitas bij kinderen.
  En Rob Netten zag dat het goed was.

 8. Sugga

  Mar is in de indoсtrinatie getrapt.

 9. Bo

  Ophef om niks. Sinterklaas komt ergens aan met de boot. En het laatste stuk gaat ie met de stoomtrein. Is vorig jaar al geoefend.

 10. JohanV

  Kwestie van slechte communicatie bij NTR.

  @Mar, als je dit feest racistisch vind moet je terug naar school voor bijlessen geschiedenis! En misschien vindt je mij nu ook wel een “huilebalk” zoals @Sport, maar dat is dan jouw probleem.

 11. Ron

  Snap niet dat die boot dan niet afmeert in Deventer langs de IJssel. Een klein stukje verder en je bent in Apeldoorn. Gewoon die aankomst daar semi live draaien en op grote schermen vertonen voor de gelovige kinderen in Apeldoorn. En na een halfuurtje komt hij dan in een bus, trein of wat dan ook aan in Apeldoorn.

 12. MediaPrak

  Ik neem aan dat de afgelopen tientallen jaren Sinterklaas ook werd ingehaald en als ipv een stoomboot een stoomtrein in de ‘zwarte pieten’ discussie wordt getrokken is wel heel erg eng.

 13. Wolllter

  Hoe is die grote boot die in het Noord-kanaal ligt daar gekomen?

 14. Maarten

  Dat wordt weer demonstreren. Want dit kan natuurlijk niet. Een sinterklaasfeest zonder pakjesboot is net als een piet die niet zwart is. Dus eerst krijgen we de sinterklaas aanhangers. Dan de mensen die tegen sinterklaas zijn en ten slot de bekende nederlanders. Zodat ze weer bij pauw en die andere programmas kunnen zitten.

 15. HJ

  In Apeldoorn komt de Sint met een kudde Zwarte Pieten tegenwoordig per stoomtrein aan. Dit jaar komt Sinterklaas met ‘helpers’ en is er geen zwarte schmink meer te bekennen. Behalve op mijn gezicht: ik maak iedereen wél blij in Apeldoorn.
  Wie gaan er ook als Zwarte Piet naar Apeldoorn op 16 november?

 16. Deadly Viper

  Benieuwd hoeveel mensen dit jaar gaan huilen want die boot is traditie.

  HAHAHAHA

 17. Sean

  Zo’n grote zwarte boot, dat kan natuurlijk niet meer!

 18. Laat iedereen zichzelf zijn.

  Wanneer stoppen die suikerfeesten, en die ramadan?

  Die horen hier niet in ONS Nederland.!!!

 19. Sjaalie van der Klappe

  Waarom een intocht in APELDOORN als daar geen fatsoenlijke rivier is?!
  Sinterklaas hoort MET STOOMBOOT een stad binnen te varen!!
  Dus liever een andere locatie, mogelijkheden genoeg in dit waterrijke land!!

 20. StefanV

  Over pakweg 10 jaar vieren we de Klaasintocht. De man mag dan geen Sint meer heten, omdat die titel te nadrukkelijk is verbonden met het katholieke geloof. De witte schimmel verdwijnt ook; de Partij voor Dieren wil niet dat dieren worden ingezet voor commerciële doeleinden. Of zoiets.

  Binnen afzienbare tijd is het (Sinter)Klaasfeest veranderd in iets totaal onherkenbaars. Stapsgewijs wordt de traditie vakkundig om zeep geholpen, terwijl er ondertussen ruim baan wordt gemaakt voor geïmporteerde zaken als Halloween, Black Friday, Suikerfeest en elkaar cadeaus geven tijdens Kerst.

 21. Enzo Voorthuijsen

  Het paard van Sint mag niet mee: teveel Co2 uitstoot.

 22. sport

  Mar is een meeloper net zoals al die anderen die menen een kinderfeest te mogen verstoren en dan vraag ik me af waar halen ze ieder jaar weer de tijd vandaan om hiermee door te gaan want het Sint feest zal echt niet NOOIT afgeschaft worden. Zwart zal welllicht donker bruin worden en zelfs dat vind ik prima, maar liever zwart want dat is het verhaal, al vele jaren.

  En….meelopers zijn vaak nog gevaarlijker. En inderdaad ben je ook zo’n held om te protesteren tegen de ramhaardan of het Suikerfeest? Wedden van niet. Want laten we eerlijk wezen daar heb ik meer last van dan van het Sint feest.

  En tot slot, ik heb een baan en een goeie ook. Wat ik voor werk doe kan jij nooit waarmaken.

 23. Bart

  @Mar Jij bent juist de huilebalk in dit verhaal.

 24. anoniem

  Ik krijg door de sinterklaasdiscussies altijd veel te vroeg in het jaar trek in pepernoten….. :-S

 25. XXXX

  Waarom maken ze geen wielen onder die boot, dan kan hij zo over de snelweg.

 26. XXXX

  De Kerstman vindt Sinterklaas ook racistisch.

 27. anoniem

  Misschien ´t eens over een andere boeg gooien en Sint en Pieten per parachute laten aankomen? :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.