Tv-intocht Sinterklaas dit jaar zonder Pakjesboot 12

Sinterklaas kan zijn Pakjesboot 12 dit jaar niet gebruiken voor de tv-intocht. De boot is te groot om aan te meren in gaststad Apeldoorn. Dat bevestigt eigenaar Raymond Davis vandaag in De Telegraaf. Apeldoorn heeft geen haven om de forse boot aan te laten meren en dat kwam in de afgelopen dertig jaar maar één keer eerder voor: in 2012 arriveerde de Sint met een alternatief vaartuig in Roermond. In Apeldoorn is er nóg minder water. Er is daar niet veel meer dan een kanaaltje.

Raymond Davis is met zijn Hydrograaf al sinds 1985 de officiële leverancier van de Pakjesboot. Hij kreeg vorige week een uur voor de bekendmaking te horen dat de intocht dit jaar in Apeldoorn is en dat de boot daar niet kan aanmeren.

De reder vindt het hartstikke jammer. “Pakjesboot 12 en de intocht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk vinden wij het dan jammer dat er voor een locatie is gekozen waar de boot niet kan komen.

Davis vertelt aan De Telegraaf dat de Pakjesboot nog niet is afgezegd. Hoewel de NTR bevestigt dat de boot te groot is om aan te meren in Apeldoorn, kan het zijn dat deze nog een andere rol krijgt.

Het Telegraaf-artikel Intocht sint zonder stoomboot kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roel Jorna, NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen