Johan Derksen begrijpt niet dat RTL doorgaat met VTBL

Johan Derksen begrijpt niet dat RTL 7 ondanks de horrorcijfers doorgaat met de voetbaltalkshow VTBL van Humberto Tan. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in het programma Doordekken. De laatste VTBL trok nog maar 55.000 kijkers, maar toch gaat RTL 7 het na de zomer wéér proberen. “In onze business is het zo dat het afgelopen is als je geen kijkers hebt. Dat is normaal, want dan is er geen belangstelling. Ik vind het daarom ook heel vreemd dat ze bij RTL doorgaan met dat voetbalprogramma.

Derksen doelt op VTBL. “Het is niet lullig bedoeld, maar dat is aan een dood paard trekken. Daar kijkt niemand naar. Dat moet je zo’n Humberto niet aandoen, want zijn hele status wordt daardoor afgebroken.”

VTBL is de opvolger van VI, dat van RTL naar Talpa is verhuisd. “Wij zijn het enige programma dat overgekomen is naar Talpa dat wél gewoon de normale cijfers haalt.”

Is de markt van de voetbalpraatprogramma’s niet gewoon verzadigd? “Er is altijd ruimte voor een goed praatprogramma, maar als er op een gegeven moment wéér een voetbalprogramma bij komt en dan is het net niet, dan zijn de mensen genadeloos.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen