Jan Versteegh: ‘We stoppen niet, we gaan niet door’

Albert Verlinde en Jan Versteegh hebben vrijdagavond teleurgesteld, maar niet heel erg geraakt gereageerd op het nieuws dat hun tv-flop 6 Inside van de buis wordt gehaald. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Versteegh wilde in elk geval niet spreken van ‘van de buis halen’; de trots in de tv-wereld is immers groot. “Ik wil wel even zeggen: je zegt dat het programma stopt, maar we stoppen niet, we gaan gewoon hierna niet door. Het is niet dat we nu van de zender af worden gejast.

Op 28 juni is de laatste uitzending. “Ik vind het vooral belangrijk om te zeggen dat ik het steeds met enorm veel lol heb gedaan. Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd.”

6 Inside beleefde vrijdag aflevering 101. “Het is vandaag uitzending 101 van 6 Inside en we beginnen voor het eerst volgens mij met nieuws over onszelf.”

Albert Verlinde vervolgde: “Ja, want dit programma gaat stoppen, aan het eind van dit seizoen. Op 28 juni is de laatste uitzending. Wij hebben dat als presentatieteam gisterenavond te horen gekregen. Het besluit is ook pas afgelopen week gevallen.”

Voor tv-makers is het uiterst bitter als een programma stopt. “Om even aan te geven wat er dan allemaal gebeurt… Voor ons is het vervelend, maar niet het einde, maar het is ontzettend vervelend voor het hele team, dat zó ontzettend hard gewerkt heeft om dit programma te maken. Ook de mensen hier op de vloer, met veel enthousiasme en plezier.”

Tv-kijkend Nederland was echter niet enthousiast. “Op de een of andere manier zit de kijker er niet echt op te wachten. U was er wel, maar niet met zo heel veel, en dan houdt het dus een beetje op voor de zender. We hebben de kans gekregen om het te bewijzen, het is niet gelukt en we gaan nog vijf weken door in elk geval.”

Het was avonturieren, aldus Verlinde. “We gingen iets doen wat er niet was op een tijdstip wat er niet was en we zijn het gaan doen en dan lukt het niet. Dat kan met een ondernemer ook gebeuren. Je denkt: we hebben het, maar dan zit de klant er niet op te wachten.”

Patty ‘moodswing’ Brard: “Ik wil toch – als iemand die er als laatste bij gekomen is – jullie allebei prijzen voor je enthousiasme, liefde en loyaliteit naar het team en ook de medepresentatoren en deskundigen. Jullie zijn altijd in een goede bui, op Jan na. Nee, hoor! Ik mag hem altijd pesten en ik neem echt diep mijn petje af voor het feit dat jullie vandaag op de redactie zo lief zijn geweest. Ik kon het niet opbrengen. Ik ben er pas, maar ik word er erg emotioneel van. Ik heb jullie echt in mijn hart gesloten.”

Lees ook: SBS 6 haalt 6 Inside van de buis (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen