Tim den Besten haalt uit naar dochter Van Nieuwkerk

De hysterische tv-presentator Tim den Besten haalt uit naar de dochter van Matthijs van Nieuwkerk. Hij vindt haar tv-reeks Niet Gezond Meer een voorbeeld van hoe het níet moet. Dat zegt hij in gesprek met de VARAgids. Den Besten staat bekend om zijn openheid en het ventileren van zijn kwetsbaarheden en gedachten op televisie. “Ik heb er geen moeite mee om mijn kwetsbaarheden te laten zien. En dan ook om ze écht te laten zien“, zegt hij, daarna beginnend over Jet van Nieuwkerk.

Jet van Nieuwkerk heeft half werk afgeleverd, vindt Den Besten. “Die serie van Jet van Nieuwkerk over eetproblemen (Niet gezond meer, red.) is een voorbeeld van hoe het wat mij betreft niet moet.

Hij vond het geen goede tv. “Op het moment dat het spannend werd, mocht er bij haar niet worden doorgevraagd. Ze stond er met een been in, en een been uit. Je moet er vol voor gaan als je een verhaal wilt vertellen en dan ook het hele verhaal laten zien.”

Ehm… waarom zeg ik dit? O, ja: als je iets vanuit overtuiging maakt, dan hou je daarmee vanzelf wel je plek op tv. En verder moet het behalve maatschappelijk relevant natuurlijk ook gewoon leuk en interessant zijn om naar te kijken.”

Het VARAgids-interview met Tim den Besten kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen