SBS 6 voegt niks toe aan leven Renate Gerschtanowitz

Shownieuws voegt niets toe aan het leven van Renate Gerschtanowitz. Daarom heeft ze vorige maand ontslag genomen bij SBS 6. Dat vertelt de presentatrice in een afscheidsinterview in Grazia. Het is niet zo dat haar energie op is, benadrukt Renate. “Nu wil ik dat ergens anders voor gebruiken. Dat wil niet zeggen dat ik niets meer met tv te maken wil hebben, absoluut niet. Maar het moet wel iets toevoegen aan mijn leven. Met Shownieuws had ik dat idee niet meer.

Ze laat haar man Winston achter. Hij staat nog wél onder contract bij SBS 6, al gaat het gerucht dat hij terugkeert naar RTL Boulevard. “Winston staat helemaal achter me, hij zei: ‘Stoer van je, go for it.’

Renate vindt het tijd voor nieuwe dingen. “Het is niet zo dat ik me heb voorgenomen om een jaar niets te doen. Aan de andere kant wil ik mezelf ook niet dwingen om meteen met een plan B op de proppen te komen.

Maar als SBS geen verdere plannen met haar had, lijkt het bij RTL al helemaal niet te gaan lukken. Is dit haar tv-exit? “Ik vind het te gek om televisie te maken. Ik heb veel lol met mijn collega’s en als dat rode lampje gaat branden, geniet ik van mijn werk. Maar het is natuurlijk niet het enige wat er is in de wereld. Het is ook niet zaligmakend.

Bovendien staat tv toch op de rand van de afgrond, zegt Renate. “Er zijn tegenwoordig zo veel andere manieren om jezelf te profileren en ontwikkelen.

Het Grazia-interview met Renate Gerschtanowitz kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen