SBS 6 voegt niks toe aan leven Renate Gerschtanowitz

Geplaatst op Wed 10 Apr 2019 om 13:15

Shownieuws voegt niets toe aan het leven van Renate Gerschtanowitz. Daarom heeft ze vorige maand ontslag genomen bij SBS 6. Dat vertelt de presentatrice in een afscheidsinterview in Grazia. Het is niet zo dat haar energie op is, benadrukt Renate. “Nu wil ik dat ergens anders voor gebruiken. Dat wil niet zeggen dat ik niets meer met tv te maken wil hebben, absoluut niet. Maar het moet wel iets toevoegen aan mijn leven. Met Shownieuws had ik dat idee niet meer.

Ze laat haar man Winston achter. Hij staat nog wél onder contract bij SBS 6, al gaat het gerucht dat hij terugkeert naar RTL Boulevard. “Winston staat helemaal achter me, hij zei: ‘Stoer van je, go for it.’

Renate vindt het tijd voor nieuwe dingen. “Het is niet zo dat ik me heb voorgenomen om een jaar niets te doen. Aan de andere kant wil ik mezelf ook niet dwingen om meteen met een plan B op de proppen te komen.

Maar als SBS geen verdere plannen met haar had, lijkt het bij RTL al helemaal niet te gaan lukken. Is dit haar tv-exit? “Ik vind het te gek om televisie te maken. Ik heb veel lol met mijn collega’s en als dat rode lampje gaat branden, geniet ik van mijn werk. Maar het is natuurlijk niet het enige wat er is in de wereld. Het is ook niet zaligmakend.

Bovendien staat tv toch op de rand van de afgrond, zegt Renate. “Er zijn tegenwoordig zo veel andere manieren om jezelf te profileren en ontwikkelen.

Het Grazia-interview met Renate Gerschtanowitz kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS, William Rutten
23 Reacties op “SBS 6 voegt niks toe aan leven Renate Gerschtanowitz”


 1. Curryworst

  Maar… wat gaat ze doen dan?

 2. Puk

  Heel SBS voegt niets toe.

 3. Ramon

  Voegt SBS6 uberhaupt iets toe aan iemands leven?
  Kan me niet voorstellen…

 4. Joop55

  Je kan beter je beter verdiepen in het Zwaard van Democles dan in ene Renate huppelepupmuts, en zoals hierboven gesteld: Heel SBS voegt niks toe, laat staan de overkoepelende organisatie Talpa.

 5. q8

  wat voegt renate aan een mensenleven toe???
  ook helemaal niks

 6. Remi

  … Wel een wóest aantrekkelijke dame trouwens, deze Renate.

 7. Wolter International

  Yes because Veronica has no concurrention because Veronica does it better!

 8. Gerard

  Wat SBS toevoegt aan haar leven ? Nou lieve schat, het simpele feit dat je minimaal drie keer per jaar op vakantie gaat, waar normale mensen dat niet kunnen ? Huppelku-tje. je zal nog merken hoe moeilijk je aan de bak gaat komen.

 9. JOots

  Nou nou

 10. Greetje

  Renate verlaat het zinkende schip op tijd,gelijk heeft ze.Ga iets sociaals doen Renate dat geeft meer voldoening.

 11. kritisch avro-lid

  De Gerschtanowitzjes hebben geld zat inmiddels. Waarom nog verschijnen op een terminale zender met een niemandallerig programmaatje. Met de nodige miljoenen op de bank is er niks stoers aan om met je baan te stoppen. Je kan je afvragen waarom je het tot nu toe uberhaupt nog deed. Shownieuws…how low can you get. Oh ja…6-inside

 12. John de Mol is een losert

  Renate is er ook wel achtergekomen dat ze beter thuis kan gaan zitten bij de kinderen want op de door haar gepresenteerde programma’s zit geen ( blinde) hond te wachten.
  Manlief heeft zijn centjes van huis uit goed besteed en vermogen netjes uitgebreid.
  Er is daarom ook niet echt een hele grote noodzaak om centen te gaan verdienen.

 13. Verschutting

  Arrogant doen, terwijl je gewoon zit te roddelen over andere bn’rs vanachter een deskje. Is toch gewoon een verschutting. Wat een baan.

 14. Jan

  Dat vermogen van manlief zou je nog weleens kunnen tegenvallen. Dat bedrijf van hem is uiterlijke schijn en verliest tonnen, en met zijn dure hobbies van dure klokjes, vakanties, autos etc in combinatie met een dure hypotheek, zit je echt nog niet te rentenieren hoor!

 15. Joots

  True

 16. huh

  Terwijl anderen dat geld wel hard nodig hebben.

 17. Tvkijker

  Het is wel duidelijk dat het niet haar eigen keuze was om bij Shownieuws te vertrekken.

 18. zuster vaseline

  Man man man wat een nieuws

 19. kijker

  “Bovendien staat tv toch op de rand van de afgrond”, bedoeld zij nou de zender SBS mee , dat is geen shownieuws maar de waarheid.

 20. CreaBea

  Is meer andersom. Maar goed daar hebben we het wel later een keer over.

 21. CreaBea

  kijker : ik begrijp dat u van RTL bent of u heeft aandelen in RTL.

  Noem eens 3 goede formats die meer dan 1 mjiljoen kijkers hebben gescoord dat RTL zelf bedacht heeft ?

 22. Marry Hens

  Renate voegde in ieder geval wat intelligentie toe.

 23. CreaBea

  Marry Hens : je kan een zeer slimme computer hebben, maar als je geen juiste besturings systeem dan wel geen juiste software hebt, kan je zo slim zijn maar dan kan je nog niks.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.