RTL 7 zet VTBL recht tegenover Studio Voetbal

Geplaatst op wo 27 mrt 2019 om 9:35

De Humberto Tan-show VTBL wordt vanwege lage kijkcijfers verplaatst naar een ander tijdstip. Het programma blijft op zondagavond staan, maar begint voortaan anderhalf uur later. Dat heeft RTL 7 laten weten. VTBL was te zien op zondagavonden tussen 20.00 en 21.30 uur, maar verhuist nu naar het tijdslot 21.30 tot 23.00 uur. Daarmee gaat Tan rechtstreeks de concurrentie aan met het concurrerende programma Studio Voetbal van presentator Tom Egbers op het veel bekeken NPO 1.

Het lijkt een kansloze exercitie om VTBL recht tegenover Studio Voetbal te zetten, aangezien dat programma nog altijd een grote publiekstrekker is. Het aanvangstijdstip van Studio Voetbal is 22.20 uur.

Er werd eerder gekozen voor het tijdstip 20.00 uur, omdat het programma dan direct na afloop van NPO 1’s Studio Sport Eredivisie stond. Die kijkers zapten na afloop echter niet over naar RTL 7.

Een verhuizing naar maandag helpt RTL 7 ook niet uit de brand, want dan is de voormalige RTL 7-show VI te zien bij concurrent Veronica.

Vorige week werd VTBL eenmalig uitgezonden op zaterdagavond, maar ook op die uitzendavond keek er geen hond.

Op het oude uitzendtijdstip van VTBL gaat RTL 7 nu films uitzenden.

Foto: RTL
31 Reacties op “RTL 7 zet VTBL recht tegenover Studio Voetbal”


 1. HalloJumbo

  Lol.

 2. Albert Verlinken

  Dat wordt kiezen tussen alvast in slaap vallen (Studio Voetbal) of een hysterische lach om niks (GVDLUL). Ik kies waarschijnlijk voor Netflix.

 3. Freak

  Ten dode opgeschreven dus…

 4. beest

  Met Theo Janssen ga je het niet redden. Straalt totaal geen voetbal mentaliteit meer uit.

 5. Mick

  Zonde van het gebruik van studio 1. Liever een uurtje extra ‘JENSEN!’.

 6. P v VO...

  vtbal is een mooie verpakking zonder inhoud
  ze denken heel makkelijk daar bij RTL
  gaan er van uit dat de kijker toch wel kijkt , maar zo werkt dat niet meer

 7. Steven

  Jensen is inderdaad wel echt een kijkcijferkanon.

 8. Mark van Dale

  Programma heeft tijd nodig. Is echt wel leuk hoor.

 9. Later

  Op zich valt een strijd met Tom Egbers en het saaie studio voetbal prima te winnen.
  Zijn opening met ‘als de eredivisie een bioscoop is zijn de voetballers slechte acteurs’ of welke onzin ook is al lachwekkend en daarna komen er saaie gesprekken die Tom continue afkapt zodra er een discussie op gang komt want meneer heeft elke aflevering overduidelijk een draaiboek liggen waarop staat in welke minuut wat aan bod moet komen.

  Ook zo’n Levchenko blijven uitnodigen is armoe troef. Met welke reden? Geen pit, geen opvallende analyses, slaapverwekkend.

  Alleen moet Tan er meer een show van maken waarin je op het puntje van je stoel zit. Laat die comedians eruit en zet er een extra voetbalexpert bij met een goede mening want nu is het meer een DWDD idee met een tafelgast alleen geen enkele grappenmaker voegt iets toe.
  Ik zie liever elke week Gert Jan Verbeek er zitten dan een Viggo Maas.
  Maar hij gaat weer door zonder grote veranderingen net als bij Late Night. Zonde.

 10. Wanny

  Half 10 lijkt me wat vroeg voor dit programma.

  Voetballiefhebbers hebben dan al overdag Fox zitten kijken. Om 19u nog een keer de samenvattingen.
  Dan is het vanaf 20u in de meeste gezinnen wel mooi geweest en worden er andere programma’s gekeken. Wat later op de avond nog even een half uurtje Studio Voetbal kan dan nog wel.

 11. kidminnesota

  Vorige week zaterdagavond keek er wel een hond namelijk Maurice de Hond.

 12. No. 14

  Theo Jansen: de Tokkie onder de voetbalanalisten…

 13. Ron

  Dit gaat de kijkcijfers ook niet uit het dal trekken hoor. Er zijn teveel voetbaltalkshows op TV. Het komt allemaal op hetzelfde neer.

 14. Godefroy France

  TAN IN DE BAN !

  waarom dat dan?

  OMDAT TAN NIKS KAN !!!

 15. Job

  Dat het bij de NOS niet draait om kwaliteit maar louter om dienstjaren bewijst Tom Egbers al vele jaren.

  Opstellingen opdreunen gaat nog net, en een wedstrijd aankondigen ook nog wel, maar zodra hij op het veld moet analyseren samen met Pierre en Rafael gaat het helemaal mis. Een discussie leiden aan een tafel is al helemaal een drama voor de kijker. Ik heb de hoop allang opgegeven: volgend jaar zit hij er gewoon weer, en het jaar daarna ook.

 16. Mieke K

  Totaal kansloos moet zeker van buis !

 17. Lieke van Lexmond Lover

  Prima oplossing, mensen kunnen nu kiezen voor VTBL of studio voetbal of men zapt tussen de programma’s door welke leuker is.
  Prima

 18. Kato

  Hoop dat er nu meer mensen kijken. Is een leuk programma over voetbal,waar ook nog eens in gelachen mag worden .en dat zonder beledigingen. Hoop dat ze het gaan redden.
  Vind wel dat er op 4 meer reclame voor gemaakt mag worden.

 19. Bart

  @Kato Dit gaat echt niets veranderen. Er zijn al genoeg voetbaltalkshows. Deze is totaal overbodig. De markt is al verzadigd. Niemand zit er op te wachten.

 20. Kijkcijfers

  Met films zal het programma mogelijk zelfs pas om 22.00. Afgelopen Maandag filn hopelijk als nog hoop ik.

 21. Ronnie

  Ik zie weer iemand het aloude cliché ´het programma heeft tijd nodig´ uit de kast halen. Dat is echt de grootste onzin ooit, als de kijkcijfers een daling i.p.v. een stijging laten zien, gaat dit echt niet verbeteren. Men geeft een nieuw programma of een serie 2 afleveringen de kans en daarna is de kans verkeken.

 22. TAN

  Ok dat gaat TAN dusv et verliezen / daarom wordt er – terecht – aan einde voetbalseizoen de stekker uit getrokken.

 23. Annette

  Best leuk programma!
  Interessante gasten, goede gesprekken en wat humor.
  In ieder geval fris en positief, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het inmiddels voorspelbare VI -voorzetje Wilfred, inkoppertje Johan.
  Alleen: welke halfgare josti programmeert dit tegenover een soortgelijk programma met wél NL- compettite beelden!?!?!
  Humberto en Theo moeten er helemaal niet meer gaan zitten.
  Te idioot voor woorden!!

 24. StefanV

  Er is al een (dodelijk saai) serieus voetbla-programma en er is al een humoristisch/ludiek voetbla-programma. Ergens daar tussenin ligt geen markt of behoefte van kijkers. De voetbla-markt is verzadigd.

 25. Erik de Groot

  Een typisch staaltje tendentieuze, gekleurde berichtgeving. Dit heeft niks meer te maken met medianieuws. Ik citeer: “…Het lijkt een kansloze exercitie om VTBL recht tegenover Studio Voetbal te zetten, aangezien dat programma nog altijd een grote publiekstrekker is. Het aanvangstijdstip van Studio Voetbal is 22.20 uur…”. Allereerst start VTBL om 21:30 uur en dus niet recht tegenover. Daarnaast komt hoogmoed voor de val. Een programma met veel kijkers sluit niet uit dat een concurrent met een ander geluid alsnog kan scoren. Bovendien moet nog maar blijken wat die kijkers doen, zodra er een alternatief is dat eerder start en niet slaapverwekkend is.

 26. Mark

  Films tussen 8 en half 10? Dat moeten dan wel haast uitermate korte films zijn van hooguit 75 minuten met hooguit 2 blokken reclame ertussen. Dan zullen ze wel weer met de Naked Gun films en mss Hot Shots 1 en 2 op de proppen komen, die duren exact 75 minuten zonder aftiteling.

 27. Bart

  @Erik de Groot Die zappen zeker niet naar Humberto

 28. TopShow

  Ik ben al 80 jaar geleden afgehaakt bij Boring Voetbal en VTBL met o.a. Theo Jansen kijkt lekker weg.
  Wij gaan voor RTL7

 29. aammehoela

  Wij kijken hier gewoon nooit naar Studio Voetbal of VTBL. Een enkele keer VI op de maandagavond, maar ook niet elke week. Teveel hetzelfde van alles. Leuk om af en toe te kijken, maar niet iedere keer. We kijken het dan trouwens uiterlijk tot 10 uur. Nieuwsuur is interessanter dan reclame kijken bij Veronica.

 30. liefkleinhertje

  Nou kijkt er helemaal geen sterveling meer maar dat zal wel duidelijk zijn.

 31. liefkleinhertje

  In het ene programma tonen ze de beelden en in het andere zit je naar het gewauwel van Vigo Waas te luisteren .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.