SBS 6 laat kijker programmanaam kiezen na debacle

SBS 6 blaast de tv-show Lekker Nederlands met de twee duo’s Nick & Simon en Jeroen van Koningsbrugge & Dennis van de Ven nieuw leven in. Niet alleen komt er een nieuwe presentatrice – Kim-Lian van der Meij in plaats van Do – maar ook een nieuwe titel. En aangezien de vorige show van Nick & Simon en Kim-Lian nogal een infantiele titel kreeg – Zullen We Een Spelletje Doen? – laat de zender het nu maar over aan de kijker. “Het programma mist nog één ding: een TITEL!

De twee duo’s en Kim-Lian roepen de kijker dan ook op om een titel te verzinnen voor deze ‘ludieke show’. Alle suggesties zijn welkom en kunnen worden aangemeld op sbs6.nl/spel. “De kijker die de uiteindelijke titel aandraagt, maakt daarmee kans op twee VIP-kaarten voor Vrienden van Amstel Live.”

In de televisieshow schrijven beide teams nieuwe Nederlandse teksten op bekende hits, om ze vervolgens ten gehore te brengen. De duo’s krijgen ook verschillende andere bijzondere opdrachten voor hun kiezen, waarbij ze creatief moeten omgaan met geluid, beeld of taal.

Zo moeten ze buitenlandse fragmenten opnieuw ondertitelen, rijmen onder dwang en ijzersterke slogans uit hun mouw schudden. Of: een limerick maken over een nieuwsfeit.

De eerste aflevering is in het voorjaar te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen