Huwelijkscrisis Erland Galjaard en Wendy van Dijk

Het huwelijk van Wendy van Dijk en Erland Galjaard staat zwaar onder druk. Ze proberen tot een oplossing te komen. Dat melden ze vandaag op pagina Privé, dat hiermee een grote primeur in handen heeft. Het voormalig keizerspaar van RTL kiest ervoor om de huwelijkscrisis te bevestigen. “Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om“, laten ze weten in een reactie.

Die gemoedelijke omgang met elkaar vinden ze belangrijk. “Zowel in het belang van ons gezin maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen.”

Volgens Privé heeft Galjaard de echtelijke woning in Nigtevecht inmiddels verruild voor een appartement aan het Vondelpark in Amsterdam. Daarover zegt het tweetal: “Hoewel we verder niet op geruchten zullen ingaan, kunnen we wel laten weten dat Erland ook nog steeds in Nigtevecht woont, maar gezien de situatie af en toe in zijn kantoor annex studio in Amsterdam logeert omdat hij daar ook werkt.”

We proberen de komende periode met elkaar tot een oplossing te komen en hopen dat iedereen ons – maar vooral onze kinderen – in de gelegenheid stelt dit in alle rust en privacy te doen.

Het stel was met de feestdagen nog op Curaçao. “Die vakantie geeft aan dat we goed met elkaar omgaan”, zegt Galjaard. “We willen dan ook nog niet spreken van een scheiding. Dat is erg voorbarig.

De twee volgen nu huwelijkstherapie. “Of het RTL is geweest en de drukte rond mijn afscheid. We proberen erachter te komen en ook wat de oplossing kan zijn.

Privé-baas Evert Santegoeds verwacht dat dit nieuws vandaag als een bom inslaat in Hilversum. “Vooral voor de buitenwereld, maar zelfs ook voor goede vrienden, zal dit nieuws aan het begin van het nieuwe jaar totaal onverwacht komen.”

Galjaard vertrok vorig jaar als programmabaas van RTL, waardoor Van Dijk haar privileges bij het mediabedrijf ineens is verloren. Binnenkort gaat Galjaard aan de slag bij concurrent Talpa TV.

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen