Huwelijkscrisis Erland Galjaard en Wendy van Dijk

Geplaatst op di 08 jan 2019 om 8:30

Het huwelijk van Wendy van Dijk en Erland Galjaard staat zwaar onder druk. Ze proberen tot een oplossing te komen. Dat melden ze vandaag op pagina Privé, dat hiermee een grote primeur in handen heeft. Het voormalig keizerspaar van RTL kiest ervoor om de huwelijkscrisis te bevestigen. “Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om“, laten ze weten in een reactie.

Die gemoedelijke omgang met elkaar vinden ze belangrijk. “Zowel in het belang van ons gezin maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen.”

Volgens Privé heeft Galjaard de echtelijke woning in Nigtevecht inmiddels verruild voor een appartement aan het Vondelpark in Amsterdam. Daarover zegt het tweetal: “Hoewel we verder niet op geruchten zullen ingaan, kunnen we wel laten weten dat Erland ook nog steeds in Nigtevecht woont, maar gezien de situatie af en toe in zijn kantoor annex studio in Amsterdam logeert omdat hij daar ook werkt.”

We proberen de komende periode met elkaar tot een oplossing te komen en hopen dat iedereen ons – maar vooral onze kinderen – in de gelegenheid stelt dit in alle rust en privacy te doen.

Het stel was met de feestdagen nog op Curaçao. “Die vakantie geeft aan dat we goed met elkaar omgaan”, zegt Galjaard. “We willen dan ook nog niet spreken van een scheiding. Dat is erg voorbarig.

De twee volgen nu huwelijkstherapie. “Of het RTL is geweest en de drukte rond mijn afscheid. We proberen erachter te komen en ook wat de oplossing kan zijn.

Privé-baas Evert Santegoeds verwacht dat dit nieuws vandaag als een bom inslaat in Hilversum. “Vooral voor de buitenwereld, maar zelfs ook voor goede vrienden, zal dit nieuws aan het begin van het nieuwe jaar totaal onverwacht komen.”

Galjaard vertrok vorig jaar als programmabaas van RTL, waardoor Van Dijk haar privileges bij het mediabedrijf ineens is verloren. Binnenkort gaat Galjaard aan de slag bij concurrent Talpa TV.

Foto: AVROTROS
73 Reacties op “Huwelijkscrisis Erland Galjaard en Wendy van Dijk”


 1. Johan

  Wanneer komt de affaire uit het verleden van Erland en Sandra Schuurhof nu eens in de openbaarheid? Durft Albert het vanavond aan om erover te beginnen?

 2. Woi!ter.

  Mooi item voor 6Inside…waarom hadden ze dat gisterenavond niet?

 3. Derk

  Nou stelletje zeikerds hier, jullie kunnen je gang. Brand maar los met je gejank.

 4. Mike

  Nu kan Wennepen weer lekker jammeren over de ‘negativiteit’ van de buitenwereld.

 5. Jim

  Nou… Mediacourant zal wel lekker los gaan. Laatste tijd weinig respect hier te vinden. Mijn reactie, sneu voor het gezin.

 6. MENEER West

  Jammer zijn zulke lieve mensen , heel jammer , maar voor alles is een oplossing Erland! En in elk huwelijk is het wel eens hommeles, maar daarom ga je toch niet uit elkander.
  Ben hier even niet goed van!!

 7. Molleeder

  West, jij bent sowieso niet goed.

 8. MENEER West

  @Molleede RIJ STRAKS WEER LANGS DE INRICHTING VOOR ZWAKZINNIGE KAN JE GELIJK MEERIJDEN !!

 9. Media-courantist

  Nou erlandje geen macht meer geeft, vind van dijk hem niet meer aantrekkelijk natuurlijk.

 10. Molleeder

  West in zijn gesubsidieerde brommobiel.

 11. MENEER West

  @ DERK Het zijn ook veel Nietsnutten die zich hier weer kunnen uitten l
  Leedvermaak heet dat !! stelletje zielepoten !

 12. Curryworst

  Hoe toepasselijk. Kan dit showbizzpaar deelnemen aan het programma: SEVEN YEAR SWITCH BLIJVEN OF SCHEIDEN

 13. @ Media-courantist

  En jij denkt dat je het nieuws als eerste krijgt te horen… sneu! Dit zal wel wat langer spelen denk je niet? Als je een relatie zou hebben gehad zou je weten dat mensen niet van de een op andere dag naar buiten komen met huwelijksproblemen!

 14. Albert Verlinken

  De crisis is al bevestigd door het coke-paar dus RTL Boulevard kan het gewoon melden. 6 Inside en dan vooral Albert Verlinden kan gelijk een vliegende start maken door dit onderwerp op de klassieke RTL Boulevard manier te behandelen.

 15. Mo

  Het wel weer zo’n dag worden op deze site, vol met reacties onder het motto, geen beter vermaak dan leedvermaak.

  Wat een trieste site is het toch geworden qua artikelen en reacties.

 16. Anoniem

  @Albert: “Een vliegende start” was het geweest als Albert dit gisteravond had geprimeurd. Geen vliegende start voor 6 Inside. Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren.

 17. MarieJose

  Huwelijken in die kringen duren nooit lang.
  Vroeg of laat (meestal vroeg) komt er heibel.
  Ondertussen wel weer met een kind die nergens om gevraagd heeft.
  Rare wereld dat Hilversum en omstreken.

 18. Dealertje

  Sandra schuurhof foei foei foei

 19. EnZoIsHet!!

  Het zijn net mensen. En weer maakt geld niet gelukkig!

 20. Harrie Flats

  Jinek was echt slecht zeg, wat een waardeloze slecht geregisseerde uitzending.

  Die christensalafist Kees vd Staaij werdt niet eens keihard van repliek gediend. Slechts geouwehour en een slap mompelende D66 soepkip, de halve tafel deed z’n smoel niet eens open en die vuil kontdraaiende SGP aap kreeg veel te vaak en veel te lang het woord. Nieteens boegeroep door het publiek, een stel makke lammetjes. Zo te zien had Jinek een deal gesloten met een bejaardensoos om aan publiek te komen.

  En uit Eva is het vuur compleet verdwenen sinds ze een baby heeft uitgepoept. Wij willen Jeroen Pauw terug.

 21. Woi!ter.

  50% van de huwelijken eindigt in een scheiding, dus wat is hiér zo bijzonder aan?

 22. Dat vind ik er van.

  Pppffff, arme kinderen.

 23. Robson

  Nou dat wordt voor Wendy weer met de benen wijd om een job te krijgen , het worden weer drukke tijden in of op het Gooise matras.

 24. Wanny

  Als je hier al niet goed van wordt, dan heb je een zwaar leven.

 25. Dirk

  Die Rob jetten van d66 werd ook al niet hard genoeg aangepakt door eva .

 26. lp

  Meestal woont de vreemdganger apart. Met Tena Lady dragende groupies van Soulvation verwacht je dit niet. Benieuwd wie de derde persoon is. Dit is ook meteen het einde van het positieviteitsblaadje, want de boodschap van maakbaarheid is niet meer geloofwaardig.

 27. Holtor

  @Harry Flats: Goed gezegd, vd Staaij werd totaal niet aangepakt! Mensen zouden zich er eens bewuster van moeten worden wat voor een schande het is dat er een partij in ons politieke systeem zit die, naast dat ze dit soort middeleeuwse pamfletten ondertekent, de volkssoevereiniteit niet eens erkent! Opzouten met die poldertaliban!

 28. Jantje Beton

  Wat hebben wij hier mee te maken? Wagelijke roddelpers.

 29. Stief brown

  Zal me biet verbazen als ze wat heeft met die gast van de disq

 30. Bears’den

  Intersant voor Albert!
  Hij moet nu dus wel gaan praten over zn waarschijnlijk nieuwe collega Galjaard..
  Ben benieuwd hoe hij het onderwerp gaat behandelen..

 31. Molleeder

  Stief, kan niet.

 32. Daan

  @Stief Brown Die gast van Disq is homo, dus lijkt mij onwaarschijnlijk :-)

 33. Kunta Kinte

  is Galjaard vreemd geweest?

 34. shrink

  Het nieuws wie je wist dat zou komen…

 35. Albert

  Blijft ze het nu nog steeds opnemen voor Erland?Of slaat de furie binnenkort om in zijn nadeel?Erland zit met Ronald in z’n tweede jeugd, gaat helemaal los op Ibiza en komt binnenkort met een jonge vriendin op de proppen.Zo is dat volk.

 36. Helmuth

  Harrie flats, wie is wij?

 37. revens

  378.000 mensenvoor zo’n gehypt programma, wat een slechte score. En dan dat decor met dat steentjesbehang? Het is te treurig. Goede baan bij Joop v d Ende maar toch te ge*l om op tv te willen, zit je er weer te roddelen over collega’s in een soort schuur. Oh Albert, wat erg allemaal. En die jan had ook nog een nieuwtje, hij wordt weer vader, ja,prima, maar wie is deze jongen dan dat als nieuws gebracht word!

 38. Blubdub

  IS DIT NIEUWS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NEE DUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 39. anonymous.

  Privé, dat hiermee een grote primeur in handen heeft.
  Natuurlijk Privé is een dochter van RTL, MC, is van RTL.

 40. Rietlandparkpik

  Erland wil gewoon zijn handen vrij hebben om al die naïeve kippetjes bij Talpa te kunnen pakken. Dat is wel netjes van hem, dan hoeft ie niet vreemd te gaan (niet dat dat hem weerhield natuurlijk).

 41. Roos

  Hmmm. Albert zei vorige week dat hij een enorme scoop had over een rtl-ster. Was dat dit? Mocht dat niet?

 42. Annoniemus

  Wat al veel langer werd gesuggereerd , blijkt dus gewoon waarheid geweest , ondanks ontkenningen van het coke-stel !

 43. Enzo Voort

  “We willen dan ook “nog” niet spreken van een scheiding”. Het woordje ‘nog’ maakt ruimte voor speculaties.

 44. Meneer Kaktus

  En wat errugggg ook voor Sammie!!! Krijgt die jongen straks ‘n 3e vader!

 45. Claire

  Die crisis zat er aan te komen, twee mafketels met een te groot Ego dat gaat niet werken. Verder lijkt het mij niet fijn om te moeten bonken op dat vervelende skelet en voor dat vervelende skelet lijkt het mij niet fijn om met een nep vent zonder ruggengraat te moeten bokken.

 46. Ron

  Kijk, dit was het het type scoop die 6 Inside zou moeten hebben, niet die laffe ‘nieuwtjes’ over liefdes die voorbij zijn, babynieuws etc. Maar daar wilde Verlinde zijn vingers nog niet aan branden zeker. En misschien had het later deze week wel ‘op de rol’ gestaan om te brengen in 6 Inside maar nu heeft Privé de scoop al gebracht. Jammer joh.

 47. Nou dan!

  Wat heerlijk voor Albert Verlinde: kan hij meteen zijn stoere woorden waarmaken en met gestrekt been gaan peuren in deze relatie en zo bewijzen dat hij niet wijkt als John de Mol wil dat hij hun privacy respecteert.

 48. Remi

  … Erland is toe aan z’n inmiddels derde leg.

 49. Helmuth

  Nu al?? Coke-jaren tellen zeker dubbel..

 50. @ Claire

  @claire, wat is er allemaal met je mis. Onwaarschijnlijk om zulke dingen op te schrijven. Door mensen als jij wordt de wereld elke dag een beetje meer verrot!
  Wat ben jij triest!

 51. anonymous

  Zeker omdat hij naar SBS gaat, waar heel toevallig ook Sandra Schuurhof werkt….
  Met haar is hij al vreemdgegaan tijdens zijn relatie met Wendy

 52. K

  Ik heb helemaal niks met de Galbakjaartjes…zij redden zich wel…maar er zijn ook kinderen in het spel…wat het wel moeilijker maakt.

 53. Corrector

  De redding is nabij!

  https://nieuwspaal.nl/giro-555-geopend-voor-midlifecrisis-erland-galjaard/

 54. RaymondVL

  Oeps, moet Wendy nu helemaal alleen haar lijntjes coke snuiven?

 55. Ikke

  RTL Boulevard vs 6 Inside: 1-0 schrijft Angela de Jong (https://www.ad.nl/show/rtl-boulevard-vs-6-inside-1-0~a0b3bc45/)

 56. roos

  Erland kan maar beter werken. Hij zit even thuis en zijn huwelijk staat meteen onder druk.

 57. Bart

  Ik lees hier twee dingen. Hoe weten jullie dit of is dit allemaal verzonnen? 1 Wendy gebruikt coke? 2 Galjaard is vreemd gegaan met schuurhof?

 58. sien

  @ Daan die gast is getrouwd, dus kan wel….

 59. Ingrid

  Triest voor de mensen die in een scheiding zitten. Dus ook voor Wendy en Erland. Voor de kinderen en familie.
  Het is iets wat ze binnen hun gezin moeten verwerken . Geef ze rust en respect !

 60. Joost den Draaier

  Erland is met die lamzak van een Molendijk zijn natuurlijk betaald aan het hoerensnoeren onder de noemer dj’tje spelen met Soulvation
  Die gasten pakken ieder optreden een paar van die geblondeerde strakgetrokken eind-dertigers na de show.
  Wendy met dr ouwe kop en graatmagere postuur zal het daar wel niet helemaal mee eens zijn , die wil gewoon dat Erland weer echte serieuze centjes gaat verdienen en savonds gezellig thuis is.

 61. anonymous

  @Bart 11:46, dat is allemaal jaren terug in het nieuws geweest jongen.

 62. Trudy

  Erland zit heel overduidelijk in zijn midlifecrisis, dj-tje spelen met zn vriendje Ronald. Wat een sukkels

 63. Sven L.

  Ieder huwelijk kent pieken en dalen. Laat ze het zelf uitzoeken. Hoop dat ze eruit komen.

  Lijkt me overigens vreselijk om je tegenover ‘de pers’ te moeten verantwoorden terwijl je zelf nog niet eens weet waar je staat in de hele situatie.

 64. Britt Scholte Lover

  Ze zag er ook slecht uit bij wie ben ik, toen speelde er al iets dus!

 65. Momo

  @Holtor

  Poldertaliban? Dus ze vermoorden mensen in de naam van hun geloof?

 66. Dirk070

  Zonder drugs is het niks in Hillyversum.

 67. Donald Dumb

  Poldertaliban. Ik vind het een mooie term voor die enge sekte van vd Staaij.Brr wat een griezel die Cees vd Staaij.

 68. Mark

  Oftewel: tot het coke-punt…

 69. JosiaVzan

  Ik vind het vooral heel erg voor Wendy zij is zo’n positief en lief persoon. Zij verdiend dit echt niet. Zij is zelf zo relaxt en zachtaardig naar anderen toe dus hopelijk laat de pers haar met rust want dat heeft ze nodig die lieverd!

 70. Johann

  Je bent ook wel naief bezig als je in deze tijd nog gaat trouwen. Met een huwelijk haal je de overheid in je relatie. Als man kun geen kant meer op. Alleen voor een vrouw heeft een huwelijk nog zin (money)

 71. ano@niem.nl

  Ben ik nu gek of is dit nieuwe een soort grote naaistreek naar Albert Verlinde, die toch al niet zo goed met Erland door een deur kan wen wellicht om die reden het nieuws gisteren niet bracht.

  De bij SBS6 uitgerangeerde Santegoeds (Prive) kwam uitgerekend met dit nieuws een dag na 6Inside zodat het lijkt alsof Albert toch niet zo scherp is en wellicht zijn mond heeft gehouden.

 72. Tuurlijk

  Waarom zou je als zenderbaas die een roddelprogramma uitzond aanspraak kunnen maken op bescherming van privacy als je eigen huwelijk slecht gaat? Wat zijn die beroepsroddelaars en hun uitzendpooiers toch hypocriet.

 73. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dat is dan toch wel weer een nieuwswaardig feitje waar we verder geen details van willen weten. Aub deze mensjes even een poosje privacy gunnen en volgend jaar ‘steven gaan kijken wat de stand van zaken is. Da’s ook wat leuker voor de kinderen. Stel dat je het zelf bent, wil je toch niet!?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.