Humberto wilde naam Voetbal Inside niet behouden

De nieuwe talkshow van Humberto Tan op RTL 7 is dan wel de opvolger van Voetbal Inside, maar hij heet niet zo. Hij heeft bewust voor de nieuwe titel VTBL gekozen. Dat vertelt de presentator in het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1. Tan moet er niet aan denken om tv te gaan maken onder de naam van zijn rivalen. “Dat had ik nooit gedaan. Nee, dat is niet mijn programma. Dat is hun programma. Ik zou het ook gek vinden als ik dat zou hebben overgenomen“, zegt hij.

Er is ook nooit sprake van geweest, aldus Tan. “Die naam was nog van RTL, maar dat had ik nooit gedaan.”

De mannen van VI zitten nu elke maandag en vrijdag op Veronica. Tan gaat zijn RTL 7-show op zondag maken. “VI was natuurlijk immens succesvol op RTL 7 en het zou arrogant en dom zijn om te denken dat je dat meteen kunt evenaren. Dat is helemaal niet de bedoeling ook.”

Wat is dan wel de bedoeling? “De bedoeling is dat je weer aanwezig bent in de voetbalwereld met de zender en dat ik weer terug ben in de voetbalwereld. Althans, op een manier waarop ik er nog niet was. Ik deed bij RTL Late Night wel voetbal, maar nu is het weer gefocust op. De eerste doelstelling is dat je er bent en dat je een onderscheidend programma kan maken met de juiste sfeer en de juiste mensen.”

Hoe gaat Tan zich onderscheiden? “Ik hoop dat het ligt in de sfeer die je aan tafel zit en dat er ook spelers van het weekend langskomen. De sfeer en de mannen met de natte haren die net van het veld komen. Die zie je bij Studio Voetbal niet. Wel bij De Tafel van Kees, maar dat zit achter de decoder. Bij de jongens van Veronica Inside is dat ook niet, dus dat kan een onderscheidend onderdeel zijn.”

Het is niet makkelijk, want we zitten op zondagavond acht uur en dat is niet het makkelijkste tijdstip. Ze hebben er heel lang over nagedacht en gedacht dat dat het beste tijdstip zou kunnen zijn, omdat dat net na Studio Sport zit en voor Studio Voetbal. Op dat tijdstip is het er nog niet. Je hebt dan misschien een kleiner publiek met het Journaal en Heel Holland Bakt of Boer Zoekt Vrouw tegenover je, maar tegelijkertijd denk ik dat het ook een kans biedt voor mensen die nog wél voetbal willen zien.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen