John de Mol wil al zijn hitformats weghalen bij RTL

John de Mol wil al zijn succesformats weghalen bij RTL nu die zendergroep de deur dicht heeft gegooid voor nauwere samenwerking met zijn Talpa Network. Dat heeft hij donderdagavond toegegeven in RTL Boulevard. Na Dance Dance Dance en It Takes 2 is De Mol nu druk bezig om The Voice te verhuizen van RTL naar SBS. Hij gaf bij Pauw aan dat hij daar 44 advocaten op heeft gezet. “Nou, dat is natuurlijk een symbolisch getal, want het zijn er natuurlijk bij lange na geen 44“, legt hij nu uit.

Hoeveel zijn het er dan? “Ze zijn op één hand te tellen, maar het is wel een richting waar het naartoe gaat. Helaas is de relatie met RTL niet geworden wat wij liever hadden gezien: een hechte samenwerking. Dan is het niet zo gek dat je als producent je succesnummers liever op je eigen zender hebt dan op RTL.”

De Mol gaf het interview aan Ron Vergouwen. Hij legt uit: “Alle succesvolle dingen waarbij het los te weken is van een andere zender, gaat hij gewoon naar Talpa houden. Alleen The Voice of Holland is een ander verhaal. Daarvoor is een ander contract getekend. Ik zie dat niet zo heel snel naar Talpa gaan, anders was het denk ik al wel gelukt.

Het verhuizen van de door hem geproduceerde RTL-hits naar SBS is vooral een poging om het marktaandeel van SBS 6 op te krikken. “Over Veronica ben ik tevreden, over Net5 ben ik niet ontevreden maar ook nog niet tevreden en over SBS 6 ben ik ontevreden, maar dat kan iedereen zelf zien waarom. Dat loopt nog niet goed en we gaan er volgend jaar volledig de aandacht aan geven om dat een paar stappen vooruit te krijgen.”

Hoe gaat hij SBS 6 er precies bovenop helpen? “6 Inside is daar best wel belangrijk in en er komen een aantal nieuwe grote amusementsprogramma’s aan waarvan ik hoop en stiekem ook wel een beetje verwacht dat ze meer gaan doen dan de programma’s die we het afgelopen jaar op die tijd hebben uitgezonden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen