Niels en Jeroen wilden wél door met De Kwis

Het stoppen van De Kwis heeft vooral te maken met Joep van Deudekom (58) en Rob Urgert (49). Hun jongere collega’s Niels van der Laan (37) en Jeroen Woe (36) wilden wél graag door. Dat bleek toen het kwartet donderdagavond te gast was in Pauw. Niels van der Laan was aanvankelijk nog heel erg diplomatiek. “Eigenlijk waren we tot de conclusie gekomen dat we niet veel leuker en beter zelf konden dan we nu deden. Vooral Rob en Joep zijn nu ook te oud“, grapte de komediant.

Joep van Deudekom vervolgens: “Het avontuur is er een beetje uit. Het avontuur is nieuwe dingen bedenken.”

Rob Urgert: “Op een gegeven moment is het af. Een paar jaar geleden was het format af. Het gaat toch op elkaar lijken. Op een gegeven moment heb je alle woordspelingen drie keer gemaakt en dan denk je: wil je dat nog een paar jaar doen? Het moment dat het minder wordt wil je voor zijn. Je weet niet of je daar nu al zit of pas over drie jaar. Voor mijn gevoel zitten we nu op het hoogtepunt.”

Jeroen Pauw vond het een vreemd verhaal. “Met wie hebben jullie ruzie?

Niels van der Laan: “Nee, het is best wel waar wat er allemaal gezegd wordt.”

Daarop klapte Jeroen Woe uit de school: “Ik vind het wel heel jammer. Ik snap het wel goed en ik kan me erachter scharen, maar ik had nog wel door gewild. Het zit als een lekkere jas dit programma.”

Joep van Deudekom: “Ik had bijna doorgegaan omdat Jeroen zo graag door wilde.”

Niels van der Laan: “Ik wilde ook wel door, maar als twee gaan twijfelen… Dan kappen we helemaal. We gaan er niet twee jonkies naast zetten die het nog wel leuk vinden.”

Vandaag, op Koningsdag, zijn de repetities voor de allerlaatste aflevering van De Kwis. Die is morgen te zien, op het vertrouwde tijdstip op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen