Pieter Klein vertrekt uit hoofdredactie RTL Nieuws

Pieter Klein stopt als de adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Hij wil voortaan weer zélf journalistiek bedrijven. Dat heeft hoofdredacteur Harm Taselaar bekendgemaakt. Klein treedt terug uit de RTL Nieuws-top en dat is volgens Taselaar toch wel even slikken. “Het zal even wennen zijn: de hoofdredactie zonder Pieter Klein. Toch is dat precies wat er gaat gebeuren. Pieter heeft aangegeven binnen de RTL Nieuws-organisatie weer meer zelf journalistiek te willen bedrijven.

Dat is dan ook gelijk het goed nieuws, aldus Taselaar. “Niks publieke omroep of ouwe bomen, Pieter blijft gewoon bij ons. En wat gaan de ‘man in black’ dan precies doen? Precies weet je het bij Pieter natuurlijk nooit, maar de bedoeling is dat hij op meerdere terreinen actief wordt. Zo gaat hij (gelukkig) weer columns schrijven, gaat hij eigenhandig bijzondere verhalen produceren en gaat hij collega’s coachen eigen nieuwsverhalen inhoudelijk scherper en beter te krijgen.”

De plek van Klein binnen de hoofdredactie gaat intern worden opgevuld. “Niet extern, omdat ik van mening ben dat de specifieke kwaliteiten die ik graag zie in een nieuwe adjunct net zo goed of beter binnen dan buiten de organisatie gevonden kunnen worden. En het scheelt ook heel veel tijd. IK nodig de collega’s die zich geroepen voelen ook van harte uit te solliciteren.”

Taselaar bedankt Klein ‘innig’. “Hij heeft de hoofdredactie sinds april 2007 verrijkt met zijn bevlogen inbreng en is mede verantwoordelijk voor alle journalistieke progressie die we sindsdien hebben gemaakt. En dan heb ik het nog niet over al die speciale projecten die zijn stempel hebben meegekregen.”

Klein zal pas definitief uit de hoofdredactie stappen, op het moment dat zijn opvolger toetreedt.

Zelf laat Klein weten: “Voor ’t geval ’t niet helder was: ja, ik wilde dit zelf erg graag, en ik ben RTL Nieuws dankbaar voor de nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen