Meeste Omroep MAX-kijkers hebben geen seks meer

Maar liefst 53 procent van de leden van het opiniepanel van Omroep MAX heeft geen seks meer. Veel bejaarden vinden dat helemaal prima, maar ruim een kwart geeft zijn seksleven een 1. Dat blijkt uit onderzoek van Hallo Nederland, de Editie NL-kopie van MAX. De omroep wilde wel eens weten hoe vaak zijn doelgroep nog seks heeft en liet daarom een onderzoek uitvoeren. “60 procent van de respondenten geeft aan tevreden te zijn over het seksleven, zélfs als dit niet of nauwelijks meer bestaat.

Er zijn ook MAX-kijkers die nog wel seks hebben. “11 procent van de ondervraagden heeft nog minimaal één keer per week seks.”

Van de 26 procent van de ondervraagden die zijn seksleven het cijfer 1 geeft, klagen de meesten over een afnemend libido en gezondheidsklachten. “5 procent van de ondervraagden werkt aan het libido door gebruik te maken van hulpmiddelen, zoals libidoverhogende medicatie.”

De MAX-kijkers hebben overigens wel allerlei alternatieven voor seks. “Onder andere kussen, knuffelen en hand-in-hand lopen blijken voor velen een goede vervanging voor seks.”

Verreweg de meeste respondenten (78 procent) zijn onvoorwaardelijk trouw aan hun partner. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat sommige 50-plussers ‘wel eens een deurtje verder kijken of hebben gekeken’.

Foto: Hans Vink, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen